A réteket, kerteket sárgává festő gyermekláncfű az egyik leghatékonyabb tavaszi gyógynövény, amelyből finom és egészséges salátát lehet összeállítani.
De kinek ajánlott a gyermekláncfű saláta fogyasztása?
- akiknek rossz az étvágyuk;
- akiknek kisebb emésztési problémáik vannak;
- akik szeretnék megelőzni a vesekő kialakulását;
- akiknek fontos a húgyutak egészségének megőrzése;
- akik vese- máj- és epeproblémákkal küzdenek;
- akik szervezete visszatartja a vizet;
- akik székrekedésben szenvednek, és gyakran alakulnak ki reumás panaszok;
Lássuk a saláta hozzávalóit!
- 800 g friss gyermekláncfű levél;
- 4 tojás;
- 4 evőkanál ét-, vagy olívaolaj;
- 2 evőkanál friss citromlé, vagy almaecet;
- 4 friss, fokhagyma szár;
- 1 kötés friss kapor;
- só, bors;
Elkészítés:
Mosd meg a leveleket, csöpögtesd le a vizet róluk, sózd meg őket, és tedd félre. A tojásokat főzd meg keményre, ha készen vannak, hűtsd le és vágd vékony szeletekre.
Egy kis edényben keverd össze az olajat a citromlével, vagy az almaecettel. Tisztítsd meg a fokhagyma szárat és vágd fel a megmosott kaporral együtt.
A végén egy nagy tálba mindent keverj össze, ízesítsd a finom salátát és indulhat a falatozás.
0 Megjegyzések