A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Számos betegségre jó lehet a gyermekláncfű-saláta. Így kell helyesen elkészíteni!

A réteket, kerteket sárgává festő gyermekláncfű az egyik leghatékonyabb tavaszi gyógynövény, amelyből finom és egészséges salátát lehet összeállítani.
De kinek ajánlott a gyermekláncfű saláta fogyasztása?

  • akiknek rossz az étvágyuk;
  • akiknek kisebb emésztési problémáik vannak;
  • akik szeretnék megelőzni a vesekő kialakulását;
  • akiknek fontos a húgyutak egészségének megőrzése;
  • akik vese- máj- és epeproblémákkal küzdenek;
  • akik szervezete visszatartja a vizet;
  • akik székrekedésben szenvednek, és gyakran alakulnak ki reumás panaszok;

Lássuk a saláta hozzávalóit!

  • 800 g friss gyermekláncfű levél;
  • 4 tojás;
  • 4 evőkanál ét-, vagy olívaolaj;
  • 2 evőkanál friss citromlé, vagy almaecet;
  • 4 friss, fokhagyma szár;
  • 1 kötés friss kapor;
  • só, bors;

Elkészítés:

Mosd meg a leveleket, csöpögtesd le a vizet róluk, sózd meg őket, és tedd félre. A tojásokat főzd meg keményre, ha készen vannak, hűtsd le és vágd vékony szeletekre.

Egy kis edényben keverd össze az olajat a citromlével, vagy az almaecettel. Tisztítsd meg a fokhagyma szárat és vágd fel a megmosott kaporral együtt.

A végén egy nagy tálba mindent keverj össze, ízesítsd a finom salátát és indulhat a falatozás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések