Hirdessen itt

Nemcsak Vona, hanem a tanácsadója is kapcsolatban állt egy török terroristavezérrel

2014 tavaszán, amikor a jobbikos sajtó örömmel jelentette, hogy Vona Gábor Isztambulban járt és még az állami török tévé is őt éltette, az iszlámbarát magyar pártelnök szellemi vezetője és tanácsadója, Baranyi Tibor is posztolt a Facebookon, ugyancsak az isztambuli látogatásról. Baranyi, aki Vonával (egyes források szerint a Szürke Farkasok mintájára) szellemi és katonai elitképzővé alakította át az egykoron még a magyar őstörténetet és a Szent Korona-tant oktató Atilla Király Akadémiát, Törökországban Osman Nuri Tapbas török szúfi vezetővel, a Naqshbandi szúfi rend 35. nagymesterével találkozott és fotózkodott. Ez azért érdekes, mert ez az eredetileg Irakból származó csoportosulás kifejezetten szélsőséges nézeteket vall. Jaysh al-Tariqa al-Naqshbandia néven hadseregük is van. A JRTN több terrortámadást is végrehajtott Irakban a koalíciós erők ellen.
Baranyi Tibor és Vona Gábor kapcsolatát talán a témát kevésbé ismerőknek sem kell bizonygatni. A teológus, író, a tradicionalista metafizika filozófiájának hazai megtemetője Vona szellemi vezetője, egyben legfőbb tanácsadója volt hosszú éveken keresztül. Közös szerepléseik, előadásaik a mai napig fellelhetők a legnagyobb videómegosztó portálon.

Szellemi barátáguk és együttműködésük az Atilla Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémia átalakításában csúcsosodott ki, melynek fő céljául tűzték ki egy fiatal jobbikos értelmiség kinevelését. Saját bevallásuk szerint az volt a céljuk, hogy a hároméves képzés alatt olyan potenciális államférfiakat neveljenek ki, akik határozott jobboldali elkötelezettségük mellett megfelelő tudást és szakmai felkészültséget tudnak magukénak, amellyel egy valóban ég felé mutató, nemzetmentő küldetés hiteles képviselői lehetnek, bárhol is helyezkedjenek el az életben. A növendékeknek többek közt metafizikát, teológiát és kozmológiát tanítanak, de emellett honvédelmi ismereteket és különböző fegyverek használatát is.

Érdekes párhuzam figyelhető meg az akadémia szellemi átalakulása, története és a Jobbik ideológiai változásai közt. 2007 és 2010 közt, amikor a Jobbik még a hagyományos nemzeti radikalizmus alapjain állt, az iskolát pedig Vörös Jolanda vezette, olyan órákat lehetett az intézmény falai közt hallgatni, mint a „Magyar Szent Korona története és spiritualitása”, vagy a magyarság őstörténete és a turanizmus létrejötte. Majd az igazgató asszonnyal együtt távozott a nemzeti radikális toposz is, hogy egy rövid válságmenedzselés után (Z. Kárpát Dániel vezetésével) 2012-ben megérkezzen Vona újdonsült tanácsadója, a már említett Baranyi Tibor és az iszlám felé hajló tradicionalizmus. Egyidőben azzal, hogy a Jobbik-vezetők és leginkább Vona Gábor iszlámbarátsága is megerősödött. Baranyi egyébként szintén nagy utat járt be egészen addig, míg nem lett az akadémia „rektora”. Egykor ugyanis még a hungarizmusban és Szálasiban látta saját elveinek gyökereit, majd Evola és René Guénon fordításai után „megvilágosodott”, majd az iszlám felé fordult. Nem mellékesen: René Guénon, aki nem csupán Baranyi, hanem Vona Gábor egyik kedvenc szerzője is, egy olyan szúfi misztikus és tradicionalista író volt, aki római katolikusként született, de 1912-ben áttért az iszlámra

Az iskola nem csak a Jobbikkal, hanem a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal és a Betyársereggel is szoros kapcsolatot ápolt. Bennfentes információk szerint egyfajta elitképzőként alapították. A Ripost korábban egy tényfeltáró riportban arról írt, hogy az Atilla Király Akadémia egy elit katonai kiképzőközpont, ahol a gondos szűrés (például hazugságvizsgálat) révén kiválasztott „farkasok” kapnak kiképzést. A pénzt mindehhez a kezdetektől Vona Gábor pártja és hátországa biztosította. A módszer egyszerű: Baranyi különféle egyesületeket alapít, például az Örökség Őrzői Egyesületet, amelyek aztán különféle módokon támogatást nyernek el, például a Jobbik parlamenti frakciójától.
Nemcsak Vona – Baranyi is az iszlám híve

Vona Gábor a 2010 utáni években többször is hitet tett az iszlám vallás mellett, amelyről például azt mondta, hogy az emberiség utolsó reménye a globalizmus sötétségében. Lelki-szellemi tanácsadója számtalan előadása fellelhető az interneten, ahol Baranyi szintén méltatja az iszlám vallást, sőt védelmezi azt a Nyugat megbélyegzésével szemben. Egyik előadásában példában azt mondta:
a Nyugaton egyre inkább elharapódzó iszlámellenesség kapcsán először is különbséget kell tenni az iszlám mint hagyomány és vallás, valamint azon népek között, amelyek körében megjelent. Az iszlám ez utóbbiaknak használt, belőlük többnyire a lehető legjobbat hozta ki… Az arabgyűlölet  és a többi vallására nézve muszlim nép iránt táplált ellenszenv régi múltra tekint vissza Európában.(4) Ugyanakkor azt is ki kell mondani, hogy a jelenkorban a hagyományellenes és vallását vesztett Nyugatra emigrált arab létszemléleti értelemben -vagyis éppen a leglényegesebb vonatkozásban- már nem muszlim, máskülönben miért emigrálna éppen Nyugatra?
Azt is többször kihangsúlyozta, hogy az iszlám az utolsó tradicionális vallás, a nyugati iszlámgyűlölet pedig valójában egy hagyományellenes invázió. Az iszlám tehát „az emberi szellem egyik utolsó hagyománya”.

Osman Nuri Tapbas és a JRTN

A portálunk birtokába került, Vona tanácsadója által 2014-ben posztolt fotón látható Osman Nuri Topbas, az Irakból eredő szúfi rend törökországi szerveződésének 35. nagymestere. Titulusában is szerepel a Naqshbandi kifejezés, amely csoportosulásról Irakban köztudott, hogy szélsőséges. Militáns csoportosulásuk  a JRTN, amely számos terrorcselekményt végrehajtott Irakban a koalíciós erők ellen. Saját honlapjuk és Youtube-csatornájuk is elérhető az interneten. Utóbbin számtalan videót láthatunk fegyvereseikről, iraki koalíciós vagy akár amerikai harckocsik elleni támadásokról.


Magyar nyelvű oldalakat ugyan nem találtunk, de arab és angol nyelvű portálokat igen. Ezeken leírják, hogy a JRTN fegyveresei követték el többek közt az Al Rasheed Hotel elleni támadást, vagy például ők foglalták el 2013. április 25-én  Sulaiman Bek városát, 170 kilométerre Bagdadtól északra. 2014. január 18-án a Reuters számolt be arról, hogy az Iszlám Állam és szövetségesei, köztük a Naqshbandi rend hadserege is a városban volt. Szaddam Husszein idejében még erőszakellenesnek ismerték őket, de később világosan kinyilvánították, hogy harcolnak Irak egységének fenntartása mellett. Mivel kormányzati ambícióik is vannak, számukra a káosz fenntartása Irakban kulcsfontosságú, része a tervüknek, amellyel el akarják érni, hogy a jelenlegi kormányzás alatt ne javuljon az életszínvonal az országban. Az Egyesült Államok külügyminisztériuma a JRTN-t külföldi terrorista szervezetnek minősítette.

Nem ez az első alkalom, hogy Vona Gábor és pártja, illetve hozzá közeli emberek terrorista szervezetekkel, illetve terroristákkal kokettálnak. Az Origo cikke nyomán portálunk is bemutatta azt a fotót, amelyen Vona Gábor a Szürke Farkasok nevű terrorszervezet egyik oszlopos tagját Musa Serdar Çelebit csókolja arcon. A török férfit a II. János Pál pápa elleni merénylet elkövetésével vádolták, és végül csupán bizonyítottság hiányában mentették föl.

Mario Rönsch német állampolgár pedig, akit fegyverkereskedelem miatt köröztek és vettek őrizetbe, a Jobbik politikusaival fotózkodott a parlament erkélyén, belépőjét állítólag a pártelnök irodájából intézhették.

Pökhendi válaszban tagad a Jobbik

Megkerestük a Jobbik sajtóosztályát, hogy megtudjuk, mi az álláspontjuk a pártelnök tanácsadója és egy szélsőséges iszlamista nagymester kapcsolatáról. Megkérdeztük azt is, hogy esetleg a Jobbik más politikusai, például Vona Gábor is kapcsolatot tart-e az Egyesült Államok külügyminisztériuma által terrorista szervezetnek nyilvánított Naqshbandi renddel. Kérdéseinkre a Jobbik a párttól már megszokott, kioktató, lapunkat támadó stílusban reagált. Bár azt kérték, szó szerint közöljük a válaszukat, annak stílusa miatt a kérésnek nem áll módunkban eleget tenni, ráadásul válaszuk nagy része nem is kapcsolódik a témához. Lényegében tagadják, hogy a Jobbik valaha is kapcsolatban állt volna a renddel, illetve Osman Nuri Topbas nagymesterrel. Állítják, hogy a nevezett személyt eddig nem ismerték, ahogy a tevékenységéről sem tudtak eddig semmit.
Elhatárolódni olyantól tudunk, akihez valaha is közünk volt, ehhez az emberhez pedig semmi közünk soha nem volt
– fogalmaztak. Hozzátették: ahhoz, hogy Baranyi Tibor mikor és kivel találkozik vagy találkozott, semmi közük nincsen. Válaszlevelük további része személyeskedő, lekezelő és fenyegető hangvételmű – tehát pont olyan, amilyen egy győzelemre készülő, majd a választáson nagyot bukó,  lélektelenített alakulattól elvárható.

Vezető kép: Facebook
PS nyomán

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések