Hirdessen itt

Mi számít iszlamofóbiának? Muszlimok fogják megmondani a brit parlament számára

A lépés valószínűsíthető következménye az, hogy innentől kezdve bárkire és bármire rásüthetik az „iszlamofób” jelzőt, ami nem tetszik a Nagy-Britanniában tartózkodó muszlimoknak.
A Parlamenti Pártok Csoportja a Brit Muszlimokért (All Party Parliamentary Group on British Muslims) hétfőn felhívást tett közzé, amelyben az iszlamofóbiát kívánják egyértelműen definiálni. Céljuk ezzel az, hogy ezt a tiszta definíciót „muszlim közösség, a politikai pártok és a kormány is” egyaránt használhassa.

A definíció kidolgozásához a parlamenti csoport a Hope not Hate nevű, Soros György által támogatott szélsőbaloldali szervezet, valamint a kétes hátterű Muslim Engagement and Development (Muszlim Elkötelezettség és Fejlődés), azaz a MEND segítségét kéri.
A MEND-re bízni ezt a kérdést azért problémás, mert a szervezet a múltban többször szélsőséges nézeteket hirdetett, nem áll tőle messze az antiszemitizmus, és sokszor hivatkoztak iszlamofóbiára akkor, amikor nem is volt erről szó.

Visszatérve a parlamenti csoport által közzétett felhívásra: azt egy szóval sem említi az iszlám radikalizmust és az iszlám egyre növekvő befolyását Nyugat-Európában.

Arra, hogy az iszlamofóbiával való dobálózás mennyire összeegyeztethető a szólásszabadsággal, csak egyetlen kérdésben foglalkozik a felhívás, de az “kívül esik” a jelentés hatáskörén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések