Hirdessen itt

Így állította falhoz Zuckerberget a texasi szenátor – Rendesen beolvasott neki, pedig csak kérdéseket tett fel – videó

Ezt sem teszi ki az ablakba a Facebook-vezér. A videó a cikk végén magyar felirattal.
Ahogyan arról a reggel folyamán már beszámoltunk, a Facebook alapítója és elnök-vezérigazgatója kedden, kétnapos kongresszusi meghallgatásának első napján azzal magyarázta az utóbbi hetek botrányait, hogy ők nem manipulálnak soha semmit, a magyar parlamenti választások előtt is csak a hamis profilokat távolították el.

Ted Cruz texasi szenátor a hírre úgy reagált, hogy az igazán fontos kérdés az, hogy a közösségi portál politikailag miért elfogult, valamint a számukra nem tetsző híreket miért korlátozzák gyűlöletbeszédre hivatkozva.

A szenátor nem érti, hogyan lehet az, hogy a demokratapárti liberális Zuckerberg azt állítja, a Facebook politikailag semleges, hiszen nyilvánvalóan nem az, ugyanis rendszeresen cenzúrázza a jobboldali sajtó (köztük a 888) híreit.

A közösségi oldal alapítója Cruz kérdéseire ahelyett, hogy egyenes válaszokat adott volna, csak mellébeszélt. Többször is felsorolta, hogy a moderátorok nem engedik meg az oldalukon, hogy gyűlöletbeszéd, meztelen testet ábrázoló kép vagy a terrorizmust támogató kontent jelenjen meg.
Mindent tiltunk, amitől a közösségünk rosszul érezheti magát. Nem engedhetjük meg, hogy a felhasználók ne érezzék magukat biztonságban”
– fogalmazott.

Ted Cruz kifejtette, szerinte rengeteg olyan amerikai van, akik aggódnak amiatt, hogy a nagy techcégek visszaélnek hatalmukkal, elfogultak és nem riadnak vissza a politikai cenzúra használatától sem.

A politikus felidézte, hogy 2016-ban a Facebook rendszeresen kihagyta a jobboldali híreket a “trending news”, azaz a nagy olvasottsággal rendelkező és aktuális témákat felvonultató menüjében. A legemlékezetesebb eset az volt, mikor a cég egyszerűen letiltotta az 1,2 millió követővel rendelkező Diamond and Silk nevű, nyíltan Trumpot támogató oldalt.

Zuckerberg elismerte, hogy van alapja a vádaknak, hiszen a Szilícium-völgy valóban radikálisan baloldali hely, azonban kitart amellett, hogy a Facebook független.

Ted Cruz azt is felhozta, hogy Zuckerberg vajon tudta-e, hogy az a 15-20 ezer ember, aki a Facebook-oldalak moderálásával foglalkozik, nem teljesen független, sőt.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések