A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gulyáslevesbe kevert droggal mérgezik a turistákat Budapesten?

Egyelőre nem tudni, hogy került a drog a húslevesbe.
Csütörtök délután szinte egyszerre jelent meg két hír: az egyik egy Nébih-közlemény volt, mely szerint csattanó maszlaggal, azaz egy hallucinogén droggal mérgezett fűszerköményt találtak, és ki is vonják a forgalomból.

A másik hír arról szólt, hogy turisták lettek rosszul egy budapesti étteremben a gulyáslevestől. Furcsa módon a hírben nem az szerepelt, hogy szimpla gyomorbántalmaik lettek volna, hanem különleges rosszullétről számolt be a hír. Toxikológiára vitték őket, ellenanyagot kaptak, volt, aki azt sem tudta hol van, mi történik vele - írta korábban az index.

Hogy a két dolog összefügg, az az RTL-híradójából, majd később a Honvédkórházat fenntartó Honvédelmi Minisztérum közleményéből derült ki. A kórház azt írta, két embert kezelnek atropinmérgezéssel a budapesti Honvédkórházban, állapotuk jelenleg stabil. Az atropin a csattanómaszlag hatóanyaga, gyakorlatilag maga a drog.

A közlemény szerint két, csütörtök hajnalban kórházba került beteg ellátása és kezelése nyomán azonosították a kórház munkatársai azt az atropinmérgezést, amelynek nyomán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ismét figyelmeztetést adott ki az országba került szennyezett fűszerkömény miatt. (Azért ismét, mert, mint az a közleményből is kiderül, a Nébih március 22-én már intézkedett ugyanilyen ügyben, mérgező gyomnövénnyel, csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény tételeket vont ki a forgalomból.)

Egyelőre nincs hír arról, hogy most ezeket a termékeket használta-e az étterem, vagy valami újabb mérgezéshullámról van szó.

(Forrás: index.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések