Hirdessen itt

Az EP virtuálisan lebontja a magyar határkerítést, egyszerűen használhatatlanná teszi azt a szabályozásokkal

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését – jelentette ki Gál Kinga.
A képviselő aláhúzta, hogy a tervezet szövege a menedékkérők vagy akár az illegális migránsok érdekeinek képviseletében fogalmazódott meg, ugyanis bonyolult eljárási és jogorvoslati lehetőségeket javasol, kivitelezhetetlenné tenné a gyors kormeghatározást és a menedékjoggal visszaélők gyors kiszűrését, alapvetően rontja az egész menekültügyi eljárás hatékonyságát.

Gál Kinga abszurdnak nevezte, hogy a szöveg szerint ezentúl nem lehet biztonságos unión kívüli országnak tekinteni azokat az államokat, ahol a migráns nem részesül megfelelő ellátásban. Nem lehet majd automatikusan elutasítani a menekültkérelmeket pusztán arra hivatkozva, hogy biztonságos országon – például Szerbián – keresztül érkeztek, ahol életük már nincs veszélyben.

Mint mondta, a javaslat törölné Törökországot a biztonságos származási országok közül, ezzel ellehetetlenítve az EU-Törökország megállapodást, amely segített megállítani a Balkánra nehezedő migrációs nyomást. Nem utolsósorban pedig a civil szervezetek véleményének figyelembevételére kötelezné a tagállamokat a biztonságos unión kívüli országok kijelölésénél.
„Teljesen elfogadhatatlan, hogy automatikusan kötelezővé tennék ezen eljárásjogi szabályokat, s ezáltal egy olyan fontos területen csökkentenék a magyar hatóságok mozgásterét, mint a menekültügyi eljárásjog. Hazánk ugyanis hatékonyan reagált a migrációs válságra a határon található tranzitzónák kiépítésével. Joggal várjuk el ezért az uniótól, hogy iktassa törvénybe ezt a sikeres megközelítést, és ne csökkentse a magyar hatóságok mozgásterét a kérdésben”
– fogalmazott Gál Kinga.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

lézerkard üzenete…
ebben a libe-ben ülők, európa gyepes és/vagy megvett hóhérai. cselekszenek balgán, avagy tudatosan, az európai értékeket mészárolják.
európa polgárai ébresztő!!!