Hirdessen itt

Az eddig Magyarországot támadó német lap durván nekimegy Brüsszelnek hazánk védelmében

Orbán Viktor kérdésre még senki sem válaszolt a Brüsszelben, hogy miként védje meg a külső határokat – kerítés nélkül – meg neki Brüsszelnek a Frankfurter Allgemeine német lap.
Orbán Viktor Magyarországon egyesek szemében karizmatikus, másik viszont úgy reagálnak rá: Isten őrizz tőle! Ezt tapasztalta Budapesten a német lap tudósítója, hozzátéve, hogy a politikus nagyot lendített a magyarok önértékelésén. Mármint hogy az az érzésük, hogy valamennyire ismét képesek beleszólni Európa dolgába.

Nagy hazafias esemény lesz jó két hónap múlva, amikor a Hősök terén, bombasztikus változatban színre viszik a Trianon c. rockoperát. Az Orbán által feltüzelt hazafiság bizonyosan az egyik oka a politikus tartós népszerűségének. Ám a magyarok csak a fejüket csóválják a menekültkérdés kapcsán és pontosan tudják, hogy az EU-ban nincs egységes menedékjog. Olyannyira nincs, hogy a németek hozzáállása még tartományonként is különbözik.

Ugyanakkor sokan értékelik Magyarországon, hogy a migránsügyben a kormányfőjük érthető álláspontot foglal el. Arra a kérdésre ugyanis még senki sem válaszolt a politikusnak Brüsszelben, hogy miként védje meg a külső határokat – kerítés nélkül.

Az viszont külön tanulmányt érdemelne, Orbán milyen erőteljes nyelvezetet használ, vagyis hogy néven nevezi a dolgokat, bár gyakran nem éppen diplomatikusan. A politikust vadul ostorozzák, amiért hallani sem akar a menedékkérőkről, de közben jó pár nyugati ország is kéreti magát, csak nem annyira hangosan, mint a magyar vezető.

Miközben a miniszterelnök alapvetően Európa-párti. A magyarok csupán azt szeretnék, hogy mindenki élhessen a maga módján.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések