A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Átadták a Róth Szakgimnázium megújult kollégiumát

Tárcánk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fenntartásában működő oktatási intézmények arra készítsék fel diákjaikat, hogy felnőttként védjék és fenntartható módon hasznosítsák Magyarország természeti értékeit - hangsúlyozta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a soproni Róth Szakgimnázium kollégiumában tartott ünnepségen.
Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által biztosított mintegy 137 millió forintból megvalósuló beruházás keretében a kollégium energetikai korszerűsítésére került sor. A felújítás alatt az épület födémét hőszigetelték, ablakait lecserélték és helyreállították. A projekt hatására éves szinten a fűtésköltségek terén mintegy 10% megtakarítás várható.

Az agrártárca államtitkára köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy a nagyszabású fejlesztés példaértékű válasz a klímaváltozás kihívásaira. A beruházás előtt a fűtésre fordított energia jelentős része kárba veszett, feleslegesen terhelve ezzel a környezetet és az iskola költségvetését.

Mint mondta a megújult kollégium nap, mint nap felhívja a soproniak figyelmét arra, hogy kiemelten fontos a környezettudatosság, az energiatakarékosság, a természeti erőforrások megóvása és fenntartható hasznosítása.

A komplex energetikai fejlesztés mintegy 310 millió forintos beruházással folytatódik a Róth Szakgimnázium kollégiumában.

(FM Sajtóiroda)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések