Hirdessen itt

A németek közel 90%-a ellenzi a Szíria elleni agressziót

Egy friss közvélemény-kutatás eredményei szerint a német lakosság közel 90%-a ellenzi a Szíria elleni katonai beavatkozást.
A Kantar Emnid kutatóintézet által, a Handelsblatt kérésére készült felmérés szerint a német lakosság 86 százaléka ellenzi, hogy Németország érintetté váljon a Szíria elleni katonai agresszióban. A kutatás során mindössze a megkérdezettek 10%-a mondta azt, hogy támogatja a katonai beavatkozást.
A megkérdezést április 17-18-án végezték, napokkal azt követően, hogy az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország légicsapásokat hajtott végre Szíriában a kormányerők ellen.

Németországban tüntetés is zajlott a szíriai beavatkozás ellen, szerdán mintegy 1500 ember vonult utcára a Baloldal szervezésében, követelve az amerikai vezetésű katonai agresszió beszüntetését.

E hónap elején a nyugati média és számos nyugati ország azzal vádolta a szíriai kormányerőket, hogy vegyi fegyvert vetettek be Damaszkusz egy külvárosi régiójában. Szíria kormánya tagadta az ezzel kapcsolatos vádakat, hangsúlyozva, hogy korábban a vegyi fegyvereket nemzetközi ellenőrzés mellett kivonták az országból.

Április 14-én Heiko Maas német külügyminiszter egyértelműen kijelentette, hogy Németország nem fog részt venni a Szíria elleni nyugati katonai beavatkozásban, ehelyett diplomáciai úton törekszik a konfliktus rendezésére.

Hídfő.ru

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések