A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vége a migránsok jó világának Németországban! Eddig elképzelhetetlen dolgot jelentett be az új belügyminiszter

Súlyos pénzmegvonások lesznek a migránsoktól Németországban!
Még a héten le­te­heti hi­va­tali es­kü­jét Horst Se­e­ho­fer, Ba­jor­or­szág ko­rábbi mi­nisz­ter­el­nöke. A bajor po­li­ti­kus ezen­túl szö­vet­ségi bel­ügy­mi­nisz­ter­ként dol­go­zik to­vább, és azt ál­lítja, hogy ke­mé­nyebb mig­ráns­po­li­ti­kát követ majd, mint elődje.

Horst Seehofer már bajor miniszterelnökként is többször jelezte, nem ért egyet Angela Merkel migrációs politkájával, ő szíve szerint inkább az Orbán Viktor által is képviselt nézeteket ültetné át a gyakorlatba. Erre most minden lehetősége meg is lesz, hiszen még a héten elkezdheti munkáját Németország belügyminisztereként.

Az egyik legkeményebb ígérete úgy hangzik: Olyan biztonságossá teszi Németországot, mint amilyen biztonságos Bajorország. Ehhez pedig elengedhetetlen az is, hogy a migrációs politikában változások következzenek be.

Seehofer például azt tartja az egyik legfontosabb feladatának, hogy az illegálisan Németországban tartózkodó migránsokat mihamarabb sikerüljön kitoloncolnia a hatóságoknak.

Ezzel egy időben a határok szigorított ellenőrzése is megmarad – írja a Bild.

2018-ban még biztosan fenntartjuk a határaink ellenőrzését, ezt csak akkor lehet megszüntetni, ha az unió külső határait keményen megvédjük– állítja a leendő belügyminiszter. Horst Seehofer fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a bevándorlók támogatását át kell alakítani, ugyanis soha többé nem szeretné egy német embertől sem azt hallani, hogy bezzeg a migránsokra van pénze a kormánynak, de ránk nincs.

A bajor politikus elképzelései valóban előremutatóak, ám az még a következő évek kérdése, hogy terveit miként fogja tudni érvényesíteni a nagykoalícióban működő kormányban, ahol a baloldali Martin Schulzvezette szociáldemokraták kapták a hangsúlyosabb szerepet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések