A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új ISIS taktika: magányos farkasokat küldenek Európába!

Az Iszlám Állam nem állt le, bár egyre több területet vesztenek el, egyes embereket még mindig könnyen tudnak mozgósítani szerte Európában.
A német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal jelentése szerint az Iszlám Állam egyre inkább a magányos elkövetőkre támaszkodik. Az ilyen terroristáknak általában több mentoruk, kiképzőjük van Európában. Bevándorlók, migránsok sokszor prédikátorként vagy imámként akár legálisan dolgoznak egyes nyugati városokban.

Az utóbbi években több olyan terrortámadás is történt, amelyet ilyen magányos farkasok követtek el. A 2016-os berlini karácsonyi vásár elleni támadás vagy akár a stockholmi gázolásos merénylet is ilyen volt.

A jelentés szerint az iszlamista propagandaanyagokban egyre nagyobb szerep jut az ilyen elkövetők mozgósítását célzó felhívásoknak — írja a Kronen Zeitung.

Sokkal szörnyűbben hangzik, hogy a magányos emberek mellett olykor (egyre gyakrabban) gyerekeket céloznak a propagandával, közülük próbálnak meg terroristákat toborozni az iszlamisták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések