Hirdessen itt

Tiltakoznak! Félnek a helyiek Karácsony kerületében az iszlám mecset miatt

A zuglóiak megkérdezése nélkül döntött Karácsony Gergely azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Iszlám Közösség egy mecsetet hozzon létre egy családi házban. A kerületiek hiába próbálkoztak aláírásgyűjtéssel, tiltakozással, a polgármester nem volt hajlandó meghallgatni őket – írja a Pesti Srácok.  
Igaz, korábban a Magyar Iszlám Közösség elnöke azt mondta, hogy nem adnak helyet szélsőséges eszmék terjesztésének, néhány napja azonban mégis pozitívan mutatták be a Saría-törvénykezést. A hazai iszlamisták csütörtöki, cinikus hangvételű közleményükben a holokauszt félremagyarázásával igyekeznek beállítani magukról azt, hogy Magyarországon ők a gyűlöletkeltés célpontjai – írja a lap.

A Karácsony Gergely által vezetett kerületben, ahol a mecset helyet kapott, kapuját az iszlám egyik híres jelképe, az arany félhold díszíti. A közösség egyébként nagyjából egy évvel költözött a zuglói családi házba, amit egy gyors felújítás után használatba is vettek. Annak ellenére, hogy a Magyar Iszlám Közösség vezetője korábban leszögezte, hogy a központban nem lesz megengedett a politizálás és a szélsőséges eszmék terjesztése, a közelmúltban mégis a Saríát, az iszlám törvénykezés pozitív hatásairól beszéltek a zuglói mecsetben egy rendezvény alkalmával.

A Saría-törvénykezésről azt kell tudni, hogy a világban mindenhol a szélsőséges iszlám alapjaként kezelik. Ennek része a dzsihád is. Például Szaúd-Arábiában a Saría nevében embereket végeznek ki, az Iszlám Állam pedig gyerekeket feszített keresztre, és nőket gyilkolt meg. Kovács Miklós Ahmeddel az Echo TV szeretett volna interjút készíteni, de a Magyar Iszlám Közösség imámja nem fogadta el a felkérést. Kovács megszólalása pedig fontos eleme lenne az ellentétek kitárgyalásának, ő ugyanis egyik szószólója a muszlim törvénykezés terjesztésének. Az imám arra is magyarázatot adhatna, hogy nemrég miért pózolt egy Kalasnyikovval a Facebook-profilján.

Karácsony Gergely azzal védekezik, mióta megnyitotta kapuit a mecset, hogy szerinte Magyarországon vallásszabadság van. Nem kizárt, hogy a magyarországi muszlimok is azért választották Zuglót az új imahelyük kialakítására, mert tudhatták, hogy ott Karácsony személyében egy olyan polgármesterrel kell tárgyalniuk, aki a brüsszeli megközelítés híveként az úgynevezett kulturális sokszínűség eszméjét szem előtt tartva semmiféle akadályt nem gördít a mecset létrehozásának útjába – olvasható a Pesti Srácok oldalán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések