A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: Semmi más nem számít, mint a magyar emberek biztonsága

Semmi nem számít, mint a magyar emberek biztonsága – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón.
A miniszter a pénteki franciaországi túszejtésre reagálva közölte: “megóvjuk Magyarországot és a magyar embereket a hasonló terrorfenyegetettségtől és a hasonló terrortámadástól. Sajnos, az ilyen alkalmak aláhúzzák megint csak azt, hogy semmi más nem számít, mint az emberek biztonsága.”

Újra biztonságossá kell tenni Európát, a kontinens legfontosabb feladata a terror elleni védekezés. Magyarország mindig segíteni fogja Franciaországot a terrorellenes küzdelemben – jelentette ki a politikus.

Közölte: nem tudni, van-e magyar érintettje a Franciaország déli részén történt támadásnak.

A miniszter hangsúlyozta: együtt érzünk francia barátainkkal, és biztosítjuk Franciaországot és annak kormányát arról, hogy Magyarországra mindig számíthatnak a terrorizmus ellenes küzdelemben.

Szijjártó Péter elmondta: a párizsi magyar nagykövetség azonnal felvette a kapcsolatot a helyi krízisközponttal.

A francia hatóságok azonnal értesítést ígértek, amennyiben tudomást szereznek magyar érintettségről – mondta.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a kormány tisztában van a kötelességeivel, és mindent elkövet a magyar emberek biztonsága érdekében.

A franciaországi támadáshoz hasonló esetek is igazolják, hogy a biztonság a legfontosabb – tette hozzá.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések