Hirdessen itt

Simicska pénzéből veszteget a Jobbik

Döbbenetes választási vesztegetési ügyek sorozatára derült fény a Jobbik háza táján. Azt biztosan tudjuk, hogy két jelöltet és egy egész pártot is komoly pénzekkel próbáltak rávenni a visszalépésre, és ki tudja hány ilyen ügyre nem derült fény. Ám ennél is izgalmasabb a kérdés, hogy miből telik erre? A háttérből természetesen Simicska Lajos szponzorálja a muszlimbarát pártot.
Úgy tudjuk, a milliárdos Simicska már egy ideje felismerte, hogy „csak pénzzel lehet megolajozni a gépezetet”, és korábban az Origo is arról írt, hogy a pénzügyek intézésében nagy szerep jut Szabó Gábornak, akit a Jobbikban csak „a Lajos táskahordozójának” hívnak. Mindez természetesen Vona Gábor tudtával történik, bár a pártban egyre inkább közismert, hogy az igazi főnök már rég nem a pártelnök, hanem Simicska Lajos.

Szükség is van a milliókra, hiszen eddig már három ügyben derült ki, hogy a Jobbik több jelöltet is megpróbált megvesztegetni, hogy lépjenek vissza a javukra. Az első bombát Midi Melánia, az LMP kiskunhalasi képviselőjelöltje robbantotta, amikor nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amelyen hallható, ahogy a Jobbik helyi képviselőjelöltje, a párt ifjúsági tagozatának elnöke, egyben frakcióvezető-helyettes, Farkas Gergely 600 ezer forint fejében próbálja rávenni az LMP-s jelöltet a visszalépésre. Bár Farkas Gergelyt törvénysértésen kapták, ő lapzártánkig nem lépett vissza a jelöltségtől. A Fidesz mindenesetre feljelentést tett az ügyben.


Hogy nem egyedi esetről van szó, azt jól mutatja, hogy előbb Gémesi György, az Új Kezdet elnöke jelentette be egy sajtótájékoztatón, hogy az egyik képviselőjelöltjüknek komoly összeget kínáltak a visszalépésért cserébe, majd a Tényeknek nyilatkozott a Független Kisgazdapárt alelnöke, aki elmondta, hogy a Jobbik különböző anyagi juttatásokat ajánlott fel a visszaléptetésekért. 

Paulina László szerint ráadásul ezt Szabó Gábor személyesen intézte, a megállapodás részleteit még írásban is lefektették a felek. Ebben a Jobbik a választás eredményétől függetlenül vállalja, hogy a Kisgazdák budapesti irodájának működési költségét, a jogászok munkadíját és a párt peres ügyeinek költségét is finanszírozzák.
A Jobbik egyetlen záradékot írt a szerződésbe: „A vállalások akkor lépnek hatályba, amikor az FKgP hivatalosan és sajtónyilvánosság előtt is bejelenti, hogy a 2018-as országgyűlési választásokon a Jobbikot támogassák tagjaik, szavazóik, és ezzel párhuzamosan visszalépteti a nyilvántartásba vett kisgazdajelölteket a jobbikos jelöltek javára.”

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint ilyen esetekben az is bűncselekményt követhet el, aki adja, és az is, aki kapja a pénzt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések