Hirdessen itt

Rumos pralinétortácska, ínycsiklandó csokis különlegesség hidegebb napokra

Ahelyett, hogy megvennéd a „sablondesszertet”, készítsd el otthon. Rokonaid, barátaid meglepődve kanalazzák majd a tányérról, és repetára várnak.

Hozzávalók:

a tésztához:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
12 dkg liszt
5 dkg darált mandula
1 kávéskanál sütőpor
a krémhez:
40 dkg étcsokoládé
4 dl tejszín

a díszítéshez:
6 szem aszalt szilva
1/2 dl rum
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
6 evőkanál csokoládéforgács

Elkészítés:

A krémhez a csokoládét felolvasztjuk a tejszínben, majd levesszük a tűzről, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A díszítéshez az aszalt szilvát rumban áztatjuk, egy éjszakán át ez is állni hagyjuk.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztához kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát vagy egy tepsit sütőpapírral. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük. A lisztet elvegyítjük a mandulával, a sütőporral, csipetnyi sóval, és a masszába dolgozzuk. A sütőlapra simítjuk, a sütőben 20 percig sütjük. A megsült lapot hagyjuk kihűlni, majd 7-8 cm átmérőjű kiszúróval kis korongokat vágunk ki belőle.

A csokoládés tejszínt kemény habbá verjük fel, és a kiszúrt lapokra kenjük, pihentetjük. A díszítéshez felolvasztjuk a csokoládét, és az áztatott szilvát megmártjuk a benne. Félretesszük dermedni. Tálaláskor a tortácska tetejét megszórjuk kakaóval, csokoládéforgácsot és csokis szilvát teszünk rá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések