Hirdessen itt

Hány babát szül­nek a mig­rán­sok? Az első hi­te­les sta­tisz­tika Ber­lin­ből!

Minden, a jövőre vonatkozó jóslás csupán feltételezés addig, amíg annak nincs valamilyen alapja.
Így vagyunk azzal is, hogy vajon milyen ütemben nő majd a bevándorlók száma és aránya a nyugati lakossághoz képest? A Berlin-Brandenburgi Statisztikai Hivatal bevándorlókra vonatkozó adatai most először adnak ehhez támpontot.

A Berlinbe érkezett iraki, afgán és szír nők szülési rátája 2016-ban átlagosan 4,85 volt, ami magasnak számít. Nagyon érdekes, hogy 2015-ben még “csak” 2,85 volt.

Ez arra utal, hogy a letelepedés első nehézségei után a 2015-ben érkezett emberek nagyjából ugyanúgy “szaporodnak”, mint  otthon.

Egy 2011-es becslés szerint “otthon” az iraki születési ráta 3,67, a szíriai 2,94 /más adatok szerint 3,0/, az afganisztáni pedig 5,39. Ezeknek a fajlagos átlaga pont 4,0 amennyiben ugyanannyi nő szülését vesszük figyelembe mindhárom küldő országból.

Mivel azonban eddig jóval több szíriai bevándorló érkezett Németországba, mint a másik két országból,valószínűnek látszik, hogy a bébibumm nem lesz annyira drasztikus, mint azt sokan feltételezték.

Egyesek azt gondolják, hogy ha megérinti a “jólét szele” a bevándorlókat, akkor az csökkenteni fogja a születésszámot, de ez egyelőre csupán feltételezés. Ennél sokkal nagyobb gondot okoz majd az afrikai bevándorlók szaporodása, bárhol is telepednek le. A sokat emlegetett Szahel övezet nagy részében a termékenységi ráta 6 fölött van.

Forrás: JungeFreiheit

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések