Hirdessen itt

Dr. Csókay András: Ne hagyjuk, hogy a sok hazugság, csúsztatás miatt elveszítsük jókedvünket és erőnket!

Felnőtt embereket meggyőzni nehéz, de elgondolkodtatni lehet. Sajnos olyan erős az ellenzéki propaganda, hogy sok, magát kereszténynek valló ember is csatasorba áll a balliberális oldalon.
Fotó: Thaler Tamás / foto.thaler.hu
Nem pénzzel megvéve, hanem teljesen megtévesztve az ellenzék által, függetlenként aposztrofálva indulnak a választási harcba, legyen az polgármester-jelöltség vagy képviselői mandátum. És derék keresztény-konzervatív polgári értelmiséginek vallják magukat. Hogyan tévedhettek el ennyire?

Minden embernek vannak rossz tulajdonságai, ezt tudjuk. Így egy politikai pártnak is lehetnek. Attól, hogy egy hajó a jó irányba megy, a gépházban még lehetnek piszkos rongyok vagy rendetlenség.

De mindig az egészet kell néznünk. És ha az egész jobb, mint a többié, akkor oda kell állni mellé. Jól ismerjük azt a fegyvert, hogyan áztatják mindig az egyházat. Papi vétségek, botrányok stb. Krisztus sose mondta, hogy nem lesznek bajok. Péter rögtön háromszor meg is tagadta, mégis bizalmat kapott. És az egyház 2000 éve él és virágzik, az üldöztetések ellenére is.

Egy politikai párt persze nem egyház, ott lehet hagyni, ha megváltoznak az eddigi jó irányok, és van jobb választás, amely már bizonyította, hogy még jobb irányba képes navigálni. 

Mik ezek a fő irányok egy ország életében? Isten, család, haza, így sorrendben. Ha van szép istenkapcsolatod, jó lesz a családdal való kapcsolatod, amiből következik az erős nemzet.

A liberális Európa elhagyta a keresztény gyökereket, a családok felbomlása mérhető, a nemzetek széthullásának jelei már láthatók, elég egy brüsszeli tanácskozást végignézni. 

A magyar ellenzék nyíltan ezt vállalja, irányvonalának tekintve vallja is. Tehát az ország hajóját deklaráltan a vesztébe akarják kormányozni. A jelenlegi Európa, ahol templomok százait zárják be az Isten iránti közönyösség miatt, veszélyesebb, mint a harcos ateizmus, mert az előbb-utóbb falnak megy, de a vallástalan kényelem utáni kóros vágy megöli a lélek frissességét, és a teljes pusztulásba visz.

A modern EU magával akar minket rántani a pusztulásba, és ehhez az itthoni ellenzéket használja. Az ellenzék ebben a játszmában balga szűzként viselkedik. Ennek a bibliai példabeszédnek a lényege, hogy bár próbálunk segíteni Európán, de a saját üdvösségünk a legfontosabb.

Az ellenzéknek erős médiája van, és abban csak a nehézségekről beszélnek, sok esetben olyanokról, amelyeket örökölt a kormány. Addig mondják a magukét, míg a jobb sorsra érdemes keresztény értelmiségiek egy része is elhiszi és ugyanazt szajkózza, kizárólag a gondokat említve. 

Ja, hogy az említett legfontosabb irányok rendben vannak, az nem érdekes.

Képzeljük el, hogy a nándorfehérvári győztes csata előtt Kapisztrán Szent János a katonák hiányos fegyverzetéről, szakadozott páncélingeiről beszélt-e vagy a fő nehézségről, a várfalak alatt táborozó törökről? Aki nehéz helyzetben nem a legfőbb problémára koncentrál, az nem lehet igazi Krisztus-követő, mert éppen az igazságot nem látja.

Megy a találgatás, hogy harmadszorra is meglesz-e a kétharmad vagy sem. De a kérdés nemcsak ez, hanem az ellenzék lehetőségei is. Mert mit várhat az ország attól az ellenzéktől, amelyik nyolc év alatt sem volt képes összefogni, mert szinte jobban gyűlöli egymást, mint a kormányon lévőket?

Amelyik nem volt képes egyetlen pozitív, emberi szóra, képtelen volt alkalmas miniszterelnök-jelöltet megnevezni, és nem volt képes a legminimálisabb programot sem felmutatni? 

Mit várhatunk tőlük az anarchián kívül? Semmit! Még egy utolsó utáni összefogás esetén is remélhetőleg „a kormány kormányon marad”
.
Az ellenzék várható veresége esetén arra azért képes lesz, hogy tovább fertőzze Magyarország tiszta vizű kútjait. És ez felőrölheti azt a belső erőt, amely az elmélyülésre, megtisztulásra kellene, az igazi imára. Ez még hiányzik. Az elmélyüléshez csend kell, ami nincs. A csendhez az kell, hogy az ellenzéki pártok karjaikkal ne érjék el a kormányrudat, lehetőleg a parlamenti küszöböt sem. Hogy ne legyen kötelező médiafelületük. Én független jelöltként inkább visszalépnék, ha a jelenlegi ellenzéki pártok támogatni akarnának. Köszönöm, nem kérném. Miért nem lehet ezt kimondani?

Múltkor néztem a tévében egy közismert ellenzéki politikust. 

A mindent elsöprő diktatúráról beszélt, gyalázva a jelenlegi vezetőket. Belegondoltam, mit csinálhatott utána. Kijött a tévéből, beült az autójába, hazament, telefonálgatott, fogadta a gratulációkat „bátor” kiállásáért, majd másnap újrakezdte a kormányellenes gyűlölködést. Igen, nálunk ilyen nagy diktatúra van. Olyan, hogy bárki a tévében, rádióban, internetes fórumokon szabadon gyalázhatja, szidalmazhatja az államfőt, a miniszterelnököt, a bíboros urat, bárkit. Ekkora nagy diktatúra van!

Akik ellenben valóban éltek diktatúrában, azok tudják csak, mekkora valótlanság és visszaélés ilyet állítani. 

Joggal kérdezhetjük, miért nem lehet egy újságot x millióra büntetni, ha hazugságot ír? A miniszterelnök úr miért nem indít pert a számtalan hazug támadásért? Ez a mi fegyverünk: a személyes megszólítás, ahogy Jézus csinálja. Valahogy így kell nekünk is viselkedni.

Ne hagyjuk, hogy a sok hazugság, csúsztatás, a létező hibák túldimenzionálása miatt elveszítsük jókedvünket és erőnket! 

Az Isten, család, haza vonatkozásában egyedül a jelenlegi kurzus tett és tesz valamit egyház-, család- és nemzetpolitikájával. Ezért kell rájuk szavazni. Nem a hibákért, amik mindig is voltak és lesznek. 
Imádkozzunk, és legyünk bölcsek!

A szerző idegsebész

Megjegyzés küldése

9 Megjegyzések

Tomi üzenete…
Csak gratulàlni tudom a cikkhez. Engedjen még egy kegészitést! Amig az ellenzék csak a valós hibàkat emlegeti, addig a kritika konstruktiv. De sajnos a felhozott kritkàk nem valósa, hanem valótlanok, vagy féligazsàgok. Ezek viszomt erösen mérgezik a közvélemény.
A 8 - i siker csak sok imà és tiszta ésszel elérhetö.
Novák László üzenete…
Gratulálok Csókay doktornak mint annak a 3 orvosból álló csapat egyik tagjának, akik pár hete a legutóbbi világsikerű magyar orvosok által elvégzett sziámi ikreket szétválasztó "elő operáció" során sikeresen
szétválasztották az agyi érrendszert, aminek következtében végrehajtható lesz a koponyák tetején lévő összenövés szétválasztása. Csodálatos hír. Viszont javaslom neki, hogy fogadatlan prókátornak ne szegődjön. Vagy lehet, hogy cikkéért jól megfizették? Nekem egészen más meglátásaim vannak, és mivel szólás szabadság van élek is vele, bár nem nyilvánosan, mert senkit nem akarok befolyásolni. Javaslom Csókay doktornak, hogy maradjon a kaptafájánál, és ne politizáljon. Minden politikus "állomvilágot" vizionál, akár a gyermekmesék. Ezt tudhatná.
Unknown üzenete…
"Attól, hogy egy hajó a jó irányba megy, a gépházban még lehetnek piszkos rongyok vagy rendetlenség."

Ez azért csodálatos, mert a legnagyobb disznóságokat is el lehet vele bagatellizálni. Grat mindenkinek, aki beszopja!
Unknown üzenete…
Konkrétan hazugság úgy érvelni, hogy a rendszer jó, de vannak "piszkos rongyok a gépházban". Nem. Ez a rendszer, maga a piszkos rongy. A velejéig hazug és korrupt. Szóval ne tegyünk már úgy, mintha apró eltévelyedések lennének, miközben a hazánk intézményesített szétlopása folyik a legfelsőbb körök tudtával és aktív közreműködésével.

Külön vicces az ellenzéki propaganda kártékony hatásáról papolni, miközben az állampárt a sajtó nagyon nagy részére rátette a kezét, ahonnan napi 24 órán át ömlik ránk Habony Árpád méregerős propagandája a leggyomorforgatóbb hazugságok formájában.

Az a nagy helyzet, hogy a keresztény-konzervatív emberek nem állnak át a "balliberális" oldalra, hanem egyre több helyen formálódik ellenzéki összefogás, és ettől odafent nagyon be vannak szarva.
A kormánynak pedig az az érdeke, hogy az "oszd meg és uralkodj" elv mentén megossza az ellenzéket az olyan idejétmúlt cimkék segítségével mint jobboldaliság/baloldaliság.

dr.Nemes üzenete…
Várnagy Ferenc: Nem ismeri a sajtó helyzetét, az gyakorlatilag az ellenzék kezében van: Néhány példa:
HVG, INDEX a 444, 168 óra, Népszava, Új Szó,Magyar ATV, RTL Klub, Hír TV, RTL klub,Nemzet, FIDESZ Figyelő, Magyar Narancs, Vastagbőr, Hír 24, Napi Gazdaság, Átlátszó, Ténytár,Gépnarancs,Cink,Bors, Nyugati Fény, Kanadai Hírlap, Újegyenlőség, Amerikai Népszava, Klubrádió,Sláger FM,Zsúrpubi, Inforádió, ÉS,
stb.
ennyi elég nem? Aki newm tájékozott, ne irkáljon.!


Unknown üzenete…
Még olvasni is fájdalmas az eltorzult ellenzéki reakciókra. Csak sajnálni tudom.
magvető üzenete…
A Kapu-n minden áldott nap úgy 80%-ban az ellenzéki sajtó csúsztatott hazugságait olvashatom, tele vannak Elios-sal, lopással- lövik magukból a nélkül, hogy utána néznének,, itt van pl. az Elios-ügy, már csonttá rágták de még mindig képesek aznapi kaját készíteni belőle, miközben csak annyi igaz belőle, mint az orosz viccből, miszerint Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak, - a hír igaz, csak nem Moszkvában, hanem Leningárdban és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.
Ez igaz az Elios-ügyre is:

"És akkor most, mindezek után tessék szíves lenni venni a fáradtságot, és végig olvasni figyelmesen a Tungsram hosszú és unalmas közleményét. Mert ha már egyszer Önt, tisztelt választópolgár semmi más nem érdekli, és tesz a migrációra meg Sorosra, viszont tisztán akar látni az ELIOS ügyben és a nagy Tiborcz-maffia („a szálak a miniszterelnökig érnek!) mahinációiban, akkor ne spórolja meg az időt, amit rá kell szánni a tisztánlátásra! Tessék szépen olvasni, és az olvasottakat megérteni, megjegyezni, és nem elfelejteni április 8-ig. Akkor ugyanis ennek az országnak a sorsa fog eldőlni, mégpedig örökre.
És ha ez a jövő a Tiborczon meg az ELIOS-on múlik, akkor az a minimum, hogy rászánja Ön, tisztelt választópolgár ezt a tíz percet az olvasásra!
És akkor, íme az unalmas és hosszú sajtóközlemény. Egy multitól. Aki amúgy tesz Tiborcz Istvánra meg a „vejre” meg a miniszeterelnökre is. Megél a piacról, nyugodtan. Viszont, úgy tűnik, valamiért allergiás a mocskos, aljas, becstelen hazudozásra. Allergiás a gazemberekre. És így tellik tőle egy hosszú és unalmas közleményre."

https://badog.blogstar.hu/2018/03/02/akkor-tenyleg-legyen-vilagossag-/49335/
Hegedűs Imre üzenete…
dr. Nemes-nek és Manna Magvető-nek tudok válaszolni - mert a többiek szimpla minősítéseivel nem lehet mit kezdeni. Ők a többiekkel szemben konkrétumokat írtak.

Tény, hogy a felsorolt újságok, portálok nem a kormánypropagandát harsogják információ gyanánt. De azt is figyelembe kell venni - hogy hány emberhez jutnak el az említett honlapok és újságok. Nagyon sok helyen csak az állami tv műsorokat érik el - újságot sokkal kevesebben olvasnak. Az sem véletlen - hogy a kormány éppen a Népszabadságot számolta fel.

A "bádog" blogból átvett közleményre: nos, ez a közlemény a rendszerrel kapcsolatos, sőt az ELIOS-hoz köthető OLAF-ügyeknek is csak a TUNGRAM-ot érintő részét tárgyalja. Egyáltalán nem említ az OLAF számára elfogadhatatlan, más összefonódásokat.
Unknown üzenete…
A csendhez az kell hogy az ellenzék a parlament küszöbét se érje el....Szóval ez már nem 2/3többség hanem egy párt rendszer.A fidesz csak és senki más!