Hirdessen itt

Mi a titka Wass Albert népszerűségének?

Wass Albert munkásságával nem csak nemzetünk és irodalmi életünk legnagyobbjai közé emelkedett, hanem az általa képviselt értékrend alapján közösségek tucatjai is szerveződnek, rendezvényeket tartanak.

Idén  ünnepeljük születésének 110. évfordulóját, s megemlékezünk elhunytának 20. évfordulójáról. Népszerűsége, olvasottsága itthon és külföldön több százezres, s egyre gyarapodik. Hatalmas életművének megítélését ellentmondások, izgalmas életútját ma is titkok övezik.

De valójában mi a titka? Miként sáfárkodunk szellemi hagyatékával? Mit tudunk az íróról, az emberről, az apáról, a barátról, műveinek hazai és külhoni fogadtatásáról? Hogyan élt Erdélyben, Magyarországon, Németországban és Amerikában? Kik voltak a szerelmei, feleségei, a barátai, az ellenségei? Hogyan zajlott mindennapi élete? Mi volt a kedvenc időtöltése? Mi történt azon a szörnyű éjszakán, amikor eltávozott az élők sorából?

Még sok más kérdésre is  választ ad a most megjelent 320 oldalas könyv, megszólaltatva mintegy másfélszáz személyt, fiait, unokáit, barátait, ismerőseit; írókat, történészeket, újságírókat, előadóművészeket, közösségi vezetőket. Huszonöt országból  vallanak az olvasók arról, miért szeretik műveit. Felvillantjuk a színházak, filmek, előadások, felolvasóestek műsorait, szereplőit.

Írásainkat több mint 400 fotó illusztrálja, a színes képalbumban pedig a családi és közösségi felvételek mellett köztéri szobrai is láthatóak. A B/5 formátumú kiadvány angol nyelvű összefoglalót, és DVD mellékletként pedig az íróval készített portréfilmet is tartalmazza.

A könyv segít megismerni és közelebb hozni hozzánk az írót, aki töretlen hittel vallotta magát embernek és magyarnak. Olyan hiánypótló mű ez, amelynek ott a helye minden Wass Albertet tisztelő olvasó könyvespolcán!

Megvásárolható az info@napiujsag.hu e-mail címen

Ára: 5000 Ft. + postaköltség

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések