A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Merkel bejelentette lemondását

Merkel négy év múlva, a ciklus végén egyszerre lemond majd a pártelnökségről és a kancellári tisztségről is.
Angela Merkelnek a szemére vetik, hogy mindenre képes volt csak azért, hogy hatalmon maradjon. Ugyanakkor pedig Németországban óriási viták voltak és vannak arról, hogy Merkel alkalmas-e a feladatára.

Az biztos, hogy Merkel még sohasem volt olyan gyenge, mint most. A kancellár tegnap volt először úgy egy tévéstúdió vendége, hogy nem tudott értelmesen beszélni. Merkel hagyta, hogy a riporter megzavarja őt és közbekérdezzen. Ilyenre az elmúlt 12 évben még nem volt példa. Amikor Merkel tegnap este nyilatkozott a közszolgálati ZDF televízióban, azt jelentette be, hogy marad.

Bejelentette, hogy végigcsinálja a négy évet, mert erre kapott felhatalmazást, illetve bejelentette azt is – és talán ez a legfontosabb–, hogy négy év múlva egyszerre lemond majd a pártelnökségről és a kancellári tisztségről is.

Az egy nagyon nehéz kérdés, hogy majd akkor tényleg le fog-e mondani Merkel, illetve, hogy kibír-e egyáltalán négy évet. Február végén lesz egy rendkívüli kongresszusa a CDU-nak is, ahol valószínűleg megszavazzák a nagykoalíciót. De jelenleg még rengeteg a kérdőjel az egész nagykoalíciós megállapodás körül a CDU-ban is.

Merkel rendkívül meggyengült és megöregedett. Seehofer hatvankilenc éves. A CDU-CSU frakcióvezetője, Volker Kauder szintén hatvankilenc éves. Tehát, amit korábban a CDU vezetése megígért, hogy majd a választás után fiatalítás lesz, abból eddig a világon semmi sem teljesült – mondta Nógrádi György a 888.nak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések