A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország megalázza Romániát, és elmagyarosítja a román gyerekeket

Ez a delíriumos felvetés nem egy pszichiátriai szakrendelőben elhangzott kényszerképzet, ami beteg emberek fejében született meg, hanem két komoly román politikus teljesen komoly véleménye.
Mint azt korábban már írta az itthon.ma, alkotmányossági kifogást emelt kedden két jobboldali ellenzéki párt a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium újraalapításáról szóló törvénytervezet ellen, az óvás előterjesztői pedig nacionalista szólamokkal támadták Magyarországot, az RMDSZ-t és az azzal együttműködő bukaresti szociálliberális kormánykoalíciót. Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Pártjának (PMP) képviselőházi frakcióvezetője szerint a törvény általi iskolaalapítás mögött Magyarország áll, amely „meg akarja alázni Romániát a centenárium évében”.

Florin Roman, az európai néppárti tagsággal rendelkező Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője szerint a magyar kormány erdélyi iskoláknak nyújtott támogatása a szegény családokból származó román gyerekek „elmagyarosításához” vezet.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések