A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jogerősen börtönre ítélték a prostikat futtató a püspökladányi gengszterrappert – videóval

Carlo Escobar megy vissza a kóterbe, két prostit futtatott Ausztriában, emellett egy baleset okozásáért is elítélték. 
Jogerősen is bűnösnek mondták ki kitartottság bűntettében és közúti baleset okozásának vétségében a Debreceni Törvényszéken a püspökladányi Ö. Károlyt, aki Carlo Escobar néven futott be zenei karriert, gengszterrappben utazott.

A Püspökladányi Járásbíróság 2017. június 13-án a vádlottra halmazati büntetésül első fokon 1 év 8 hónap börtönbüntetést szabott ki, emellett 1 év 6 hónapra a közúti járművezetéstől, valamint a 2 év közügyek gyakorlásától tiltották el. A vádlottnál lefoglalt készpénzt, személygépjárműveket és ékszereket lefoglalták.

Ezt mai ülésén, másodfokon helyben hagyta a Debreceni Törvényszék. A törvényszék az első fokon hozott ítéletét annyiban változtatta meg, hogy mellőzte egy korábbi ítéletben kiszabott 2 éves börtönbüntetés végrehajtását, mivel e próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajthatósága 2015. július 5. napján elévült.

A Debreceni Törvényszék felülbírálata során arra a meggyőződésre jutott, hogy az elsőfokú bíróság eljárását a perrendi szabályok megtartásával folytatta le, ügyfelderítési kötelezettségének is maradéktalanul eleget tett, az ítéleti tényállást túlnyomórészt helyesen állapította meg.

Eszerint a vádlott 2005-ben ismerkedett meg egy nővel, aki ezt követően igen rövid időn belül prostitúciós tevékenységbe kezdett, erről a vádlottal előzetesen egyeztetett. A nőnek Ausztriában és több európai országban, többnyire bordélyházakban végzett tevékenységéből idővel több milliós jövedelme származott, melynek minimális részét tartott meg, bevételének döntő hányadát a férfinak adta át. 

A vádlott folyamatosan felügyelte a nő bevételeit, volt, amikor maga is kint tartózkodott vele külföldön. A nő vagy átutalta a pénzt a vádlottnak, vagy Ö. Károly utazott ki hozzá néhány hetes rendszerességgel. A vádlott napi szinten tanácsokkal, utasításokkal látta el a sértettet tevékenysége hatékonyabb ellátása érdekében. Ö. Károly 2011. körül ismerkedett meg másik nővel, aki ezt követően szintén prostituáltként kezdett el dolgozni Ausztria több városában. Vele is napi rendszerességgel tartotta a kapcsolatot, őt is rendszerint bevételei fokozására igyekezett motiválni.


Heti-kétheti személyes találkozók, látogatásai alkalmával a nő bevételeit magához vette.

A vádlott 2005-től állandó munkaviszonyból származó rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezett, magát az adott időszakban részben vagy egészben a sértettek által külföldön végzett prostitúciós tevékenységéből származó bevételekből tartotta el, aránytalanul magas életszínvonalat biztosítva önmaga számára.   

A másik ügyben megállapították, hogy a vádlott 2014. szeptember 18-án dél körül a 4. számú főúton közlekedett Kaba felől Püspökladány irányába napos, derült időjárási, jó látási viszonyok közepette a száraz úttesten. Az általa vezetett gépkocsi előtt haladt a sértett motorkerékpárral, aki az előtte haladó személyautó előzésébe kezdett, áttérve a menetirány szerinti bal oldalra. Ö.Károly autójával közel azonos időben szintén előzésbe fogott. Miután mindkét jármű elhaladt az előzendő gépkocsi mellett, közülük a vádlott által vezetett személygépkocsi a forgalmi viszonyokra tekintettel hamarabb kezdte meg és hajtotta végre a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba történő visszatérést. 

Eközben a sértett a visszatérés érdekében motorfékkel mérsékelte járműve sebességét. A vádlott részéről tartott sebesség miatt az által végrehajtott intenzív manőver során azonban a két jármű közötti, korábban is rövid követési távolság teljes mértékben lecsökkent, megszűnt. Ebből adódóan, szabálytalan közlekedése miatt a vádlott autójával ráfutott a motorkerékpárra. Ö.Károly az általa előidézett veszélyhelyzetet a forgalmi sávon belül jobbra húzódva próbálta elkerülni, de a két jármű ekkor már átfedésbe került, s a személygépkocsi a motorkerékpárnak ütközött. A sértett ennek következtében elvesztette egyensúlyát, lezuhant a motorról, majd egy, az árokban lévő fánál került nyugvó helyzetbe.

A sértett a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

Nagy Antal, a büntető tanács elnöke az ítélet szóbeli indokolásakor kifejtette: a másodfokú bíróság által újraértékelt súlyosító és enyhítő körülmények kioltják egymást, így az 1 év 8 hónap börtönbüntetés mindenben megfelel a büntetés céljának, így sem eltúlzottan súlyosnak, sem enyhének nem tekinthető. A közúti járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától eltiltás mértéke is igazodik a cselekmény súlyához, társadalomra veszélyességéhez.  

A Debreceni Törvényszék határozatával a Püspökladányi Járásbíróság ítélete a másodfokú bíróság által hozott változtatásokkal a mai napon jogerős és végrehajtható. A férfi korábban körülbelül fél évig előzetes letartóztatásban volt, ezt le kell majd vonni a börtönbüntetéséből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések