A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszeli lap: Nem fog sikerülni a magyarok elleni durva terv

Sajtóhírek szerint Németország kevesebb uniós támogatást adna azoknak az országoknak, amelyek megtagadják a migránsok befogadását. A szakértő szerint egy ilyen indítványt nagyon nehéz lenne megszavaztatni az összes tagországgal. A magyar külügyminiszter zsarolásnak nevezte a javaslatot és visszautasította azt.
A BruxInfo elemzője arra hívja fel a figyelmet, hogy egy ilyen javaslatot az összes tagállamnak el kellene fogadnia, hiszen mindegyikre vonatkozna. Fóris György szerint gyakorlatilag lehetetlen a támogatásokat és a migránsok befogadását összekapcsolni.

“Nehezen kimutatható kapcsolat volna egy elvi, ideológiai és bizonyos pontokon jogszabályban is rögzített elvárás és egy technikai aktus, vagyis a pénz elköltése között” – mondta a Brüsszeli hét című műsorban.

Magyarország továbbra is nemet mond a migrációra és a betelepítési kvótára, és semmilyen politikai feltételt, zsarolást nem fogad el, ugyanis az európai források útja nem egyirányú utca” – reagált a német javaslat hírére a külgazdasági és külügyminiszter.

A nyugat-európai cégek óriási profitot visznek ki Magyarországról, és a kohéziós támogatások több, mint 70 százaléka is hozzájuk kerül. Az uniós források tehát nem ajándékok, hanem szerződés szerint járó összegek – szögezte le Szijjártó Péter.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések