Hirdessen itt

Putyin Washington új “Kreml” listájáról: a kutya ugat, a karaván halad

Vlagyimir Putyin orosz elnök is kommentálta azt az amerikai kormányzat által kedden közölt, a sajtóban csak “Kreml listaként” emlegetett névsort, amelyre orosz politikusok és üzletemberek kerültek fel.
A kutya ugat, a karaván halad – így kommentálta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a hírt, miszerint az amerikai pénzügyminisztérium közzétette a “Kreml listát”.

Az orosz államfő a kétoldalú kapcsolatokat megterhelő “barátságtalan lépésnek” minősítette az intézkedést.

“Nem értem, hogy mi értelme van az ilyen lépéseknek, de ez (a lista közlése) nyilvánvalóan barátságtalan lépés, bonyolultabbá teszi az amúgy is nehéz helyzetben lévő orosz-amerikai kapcsolatokat, és nyilvánvalóan árt a nemzetközi kapcsolatok összességének is” – mondta.
Közölte: “bántó” számára, hogy személy szerint nem került fel a listára.
Mit akarnak? Nekik kell eldönteniük – mondta Vlagyimir Putyin Moszkvában. Oroszország szeretne stabil és a nemzetközi jogon alapuló hosszútávú kapcsolatot kiépíteni – tette hozzá.

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma kedden tette közzé azt a listát, amelyen 114 befolyásos orosz politikus és 96 üzletember szerepel. A nyilvánosságra hozott dokumentum szerint a listán szereplő személyekkel szemben nem vezetnek be szankciókat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések