A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin akkorát rúgott az Európai Uniós Bürokraták fenekébe, hogy csak úgy porzott a nadrágjuk

A Kiel Világgazdasági Intézet kutatása szerint az Európai Unió által három évvel ezelőtt megszavazott gazdasági szankciók elsősorban Németországot érintették hátrányosan.
A többi nyugati országhoz viszonyítva Németország exportjának 40 százalékát elvesztette. Kutatásunk kimutatta, hogy a geopolitika más résztvevőit nem érintette ilyen súlyosan a szankcionálás.”

Összehasonlításképp: az Egyesült Királyság Oroszországba történő exportja mindössze 7,9 százalékkal csökkent, a francia export 4,1 százalékkal, az amerikai pedig 0,6-tal.

A kutatás szerint Németország a szankciókkal több mint 618 millió eurótól (átszámítva közel 200 milliárd forint!) esik el, így az ország vesztesége összegezve már 37,5 milliárd euróra rúg.

Brüsszel először még 2014-ben szavazott meg oroszellenes szankciókat az ukrajnai helyzet miatt. Moszkva válaszul embargót hirdetett, amely különböző élelmiszerek Oroszországba történő bevitelét tiltotta meg, és amely jelenleg is hatályban van. 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések