A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A világ legízletesebb joghurtos öntete, ha megkóstolod, a majonézt el is fogod felejteni!

Aki szeretné megőrizni az alakját, de nem akar lemondani a kedvenc ételeiről, az mindenképpen próbálja ki a most bemutatásra kerülő receptünket, a joghurtból készült öntetet. Ez az öntet a majonézt helyettesíti, sokkal egészségesebb és könnyebb a gyomor számára. Fogyaszthatjuk húsok mellé, sült krumplihoz és a salátákat is finomabbá tehetjük vele.
Hozzávalók:

1 kígyóuborka,
125 ml natúr joghurt,
5 gerezd fokhagyma,
1/2 citrom leve,
30 g friss zöldpetrezselyem vagy zöld kapor,
1 evőkanál olívaolaj,
só ízlés szerint.

Elkészítés:


Tisztítsuk meg az uborkát, reszeljük le, majd öntsük le a levét. Tisztítsuk meg a fokhagymát, zúzzuk össze, tegyük egy tálba az uborkával együtt. A zöldpetrezselymet vagy a kaprot vágjuk apróra és adjuk hozzá. Facsarjuk ki egy fél citrom levét és öntsük a reszelt uborkára. A tálban lévő hozzávalókhoz adjuk hozzá a natúr joghurtot, sózzuk ízlés szerint. A végén keverjük bele az olívaolajat és már el is készült a szósz. Jó étvágyat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések