A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gulyás Mártonék váratlanul megszállták Orbán Ráhel barátjának éttermét a Várban

Vasárnap délben a Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié aktivistái elfoglalták a budai várban lévő Pest-Buda éttermet.
Orbán Ráhel egyetemi barátjának éttermében jelenleg nagyjából húsz aktivista tartózkodik különböző transzparensekkel, köztük van Gulyás Márton is.

Az Index úgy tudja: pincérek megpróbálták szép szóval kitessékelni őket, de nem sikerült. A sajtó munkatársai nem jutottak be az étterembe, kint várakoznak.

Dél után Megérkeztek a rendőrök a helyszínre, de nem tudnak intézkedni. Azt mondják: nem történt jogsértés, hiszen az aktivisták csak egy étterembe mentek be. A rendőrök szerint az nem szabálysértés, ha egy éttermet nem akar valaki elhagyni.

Valamivel 15:00 óra után a tüntetőkre zárták az éttermet, így már lehet jogalapja a rendőri intézkedésnek.

Közben az étterem közleményében azt írja: “Azzal, hogy a tüntetők elfoglalták az éttermet és nem rendeltetésszerűen használják, azaz nem fogyasztanak, szabálysértést követnek el, mert egy éttermet nem foglalhatnak el – különös tekintettel arra, hogy fizető vendégeket kellett elküldenünk ez idő alatt.”
Minden bizonnyal a bíróságon folytatódik Gulyás Mártonék vasárnap délutáni szánalmas akciójának ügye.

A Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié aktivistái ugyanis a budai várban lévő Pest-Buda éttermet foglalták el, megakadályozva annak rendeltetésszerű használatát, azaz a vendégek fogadását, megebédeltetését. Gulyásék azt nehezményezik, mert az étterem-hotelnek helyet adó épületet a Budavári Önkormányzat messze áron alul adta bérbe a vállalkozás tulajdonosainak, akik így szerintük “a közvagyont magáncélú profitszerzésre használhatják”.

Hogy mennyi az a ’messze áron aluli bérbeadás’, azt nem tudni, ahogy az Indexen látható videónyilatkozatában is már csak „nem transzparens” helyzetről beszélt Gulyás. Ezzel is jelezve, hogy ’messze áron aluli bérbeadás’ legfeljebb az ő véleményük, mert a pontos tényekről nincs tudomásuk.

A mintegy húsz fős aktivista csapat akcióját nyilván azért csinálta, hogy az Orbán-kormányra tett dehonesztáló megjegyzéseinek nagyobb nyilvánosságot igyekezzen biztosítani.

Hát itt tartunk ezen az eső vasárnap délutánon.

Nyilvánvaló, hogy többszörös jogsértésről van szó, aminek komoly jogi és pénzügyi következményei lehetnek. Nemcsak Gulyás Márton, hanem az akcióban résztvevő valamennyi aktivista számára. Hiszen az I. kerületnek van képviselő testülete. Nem Gulyás Márton és aktivista csapata jogosult helyi ügyekben döntést hozni, hanem a választók bizalmából illetékes önkormányzati képviselők testülete. Ha valami szerintük nem kerek, a testülethez kell fordulni, nem önkényes akcióval megzavarni a köznyugalmat.


Törvénytisztelő olvasóink döntő többsége bizonyosan jogkövető magatartást igényel, hogy komoly szabálysértési és polgári jogi következményei legyenek ennek a felháborító akciónak. Azaz Gulyáséknak egytől-egyig súlyos pénzbírsággal kell majd számolniuk. Olyan súlyú büntetésekkel, amelyek miatt elmegy a kedvük hasonló akciók megszervezésétől.

Persze lehet, hogy a társaságot támogató valamely sorosista forrás a kiszabott kemény szankciókat is magára vállalja, hogy a fiúcskáknak és a hölgyikéknek legközelebb is legyen kedvük betolni a partvisnyelet a küllők közé.

Akkor persze megint ki lehet szabni a bírságot, egészen a végtelenségig, amit Sorosék szintén kifizethetnek.

Egyet nem tudnak nyerni ezek a szánalmas demonstráló figurák.

Szavazatokat. Veszíteni azonban a velük nyilvánvalóan rokonszenvező, Gulyásék lépését még véletlenül se elítélő „demokratikus” ellenzék pártjaival együtt nagyon is fognak.

Szóban az egyre hűvösebb novemberi akciójuk után már ma megtették, a választáson pedig majd jövő tavasszal fogják elküldeni őket melegebb éghajlatra.

Gulyás mehet a levesbe!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések