A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási pofont kapott Merkel a német néptől

A SAT1 te­le­ví­zió fel­ké­ré­sére ké­szült egy köz­vé­le­mény­ku­ta­tás. A vá­la­szo­lók 70 szá­za­lé­ká­nak más a vé­le­mé­nye, mint a kan­cel­lár­nak.
Igaz, ami igaz: legelőször még 2010-ben Christian Wulff, akkori német szövetségi államfő jelentette ki, hogy az iszlám Németország része. Kapott is ezért hideget-meleget.

2015-ben, a török miniszterelnök Ahmet Davotoglu berlini látogatása során Angela Merkel is hasonlóképp nyilatkozott. Ezt a mostani választások előtt többször is megismételte,feltehetően azért, hogy a már szavazati joggal rendelkező muzulmánok kegyét elnyerje.

Ám a két időpont között, a SAT1 televíziós társaság megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint a németek 70 százaléka nem ért egyet a kancellárral. A YouGov felmérése alapján a válaszolók döntő többsége szerint az iszlám nem tartozik Németországhoz.

Jó kérdés, hogy ezt a felmérést miért csak most, a választások után hozta nyilvánosságra a Journalistenwatch. Ettől azonban a tény, tény marad, és ennek tükrében még kevésnek is tűnik az a körülbelül 1,5 millió szavazó, aki elpártolt a CDU/CSU szövetségtől.

A cikk – többek között – idéz a Focus.de írásából is, amely szerint a németek 32 százalékának életét hátrányosan érinti a bevándorlás.

Forrás: ripost.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések