A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamarosan kikiáltják a Katalán Iszlám Kalifátust! Óriási fordulat, amire senki nem számított!

Megmutatjuk, hogyan fonódnak össze szorosan a katalán és a palesztin radikálisok!
Sok bírálónk a “sorosfóbia” megnyilvánulásaként, vagy a katalán függetlenségi harc lejáratásaként értékelte azt a PestiSrácok.hu-n megjelent cikket, amely az elmúlt napok katalán forrongásainak főszereplői, a radikális palesztinok és a Soros-hálózat közötti kapcsolatra hívta fel a figyelmet. Most – semmiféle ítéletet nem erőltetve olvasóinkra – ellenőrizhető források és hivatkozások hosszú sorát gyűjtöttük össze annak alátámasztására, hogy a katalánok és a palesztinok lázadói valóban sok szálon kötődnek egymáshoz, miközben a legfőbb barcelonai szervezetek és ügynökségek igen sok pénzzel támogatják az izraeli kormány ellenfeleit. Ami még érdekesebb: kiderül, a jó öreg “Dzsordzsi bácsi” ezúttal sem mulasztja el a zavarosban halászás örömét. Már csak azért sem, mert a katalán-palesztin testvériség támogatásával legfőbb ellenségén, az izraeli kormányzaton is nagyot üthet a nemzetközi játéktéren. Gyűjtőmunkánkhoz nagy segítséget nyújtott a Soros-hálózatot éberen figyelő NGO Monitor nevű szervezet honlapja is.

A katalánok függetlenségi mozgalma polgárháborús helyzet közelébe sodorta Spanyolországot. Az, hogy a katalán függetlenségpárti civilek egy részét Soros György alapítványa pénzeli, egyáltalán nem meglepő, hiszen a milliárdos tőkespekuláns Ukrajna és Macedónia után itt is  nyerni akar a válságon, azaz a meglévő hatalmi struktúrák szétzilálódásán.

Mindez persze nem csorbítja vagy erősíti a katalánok igazságát a madridi kormányzattal és az uralkodóval szemben, de mindenképpen érdekes hátterinformációja az egész világ figyelmét felkeltő eseményeknek.

Lássuk az “ellencivilek” által feltárt adatokat, összefüggésket! Először is tény, hogy a katalán NGO Novact a palesztin civil szervezetek aktivistáit, Munther Amira-t és Manal Tamimi-t kérte fel, hogy tartsanak egy konferenciát az “erőszakos szélsőségek megakadályozásáról”, melyet a tartományi képviselet és a barcelonai önkormányzat, a katalán fejlesztési együttműködési ügynökség (ACCD) és az Európai Unió (EU) támogatott. Különösen érdekes a felkérés annak ismeretében, hogy Tamimi gyakran használ antiszemita és erőszakos retorikát, amit a közösségi médiában képekkel is illusztrál. Tamini tweetje 2015 szeptemberében: „Vampire cionista (sic!)  Vérünk tiszta és finom, de meg fog ölni”. “Amira pedig egy erőszakos demonstrációt ír le a” náci megszállás elleni küzdelem “részeként.

NYAKIG A PALESZTIN-ZSIDÓ KONFLIKTUSBAN

Tény az is, hogy a katalán fejlesztési együttműködési ügynökség (ACCD) Palesztinát kiemelt célterületnek tekinti. Az ACCD által közzétett támogatási listák szerint hat, Ciszjordániát és a Gázát célzó projektet finanszíroztak 2015-ben és 2016-ban, 438 985 euróval. Ezek között szerepel az egyik fontos katalán civil tömörülés, a SODEPAU által 2016-ban indított 84 000 eurós projekt is. A merényletben meghalt svéd szocdem miniszter, Anna Lindh nevét viselő alapítvány webhelyén találhatjuk meg a SODEPAU egyik bejegyzését, miszerint a katalán szolidaritási mozgalom fő partnerei a Soros-hálózathoz sorolható palesztin jogvédők, azaz az AIC és a HWC. Sőt, a partnerek között feltűnik a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (angolul PFLP) nevű szervezet is,amely bár Jasszer Arafat egykori mozgalmának tagja, de Rehávám Zeévi egykori izraeli turisztikai miniszter meggyilkolását a számlájára írják és ezért legtöbbször terrorszervezetként emlegetik a világsajtóban. A bejegyzés szerint a SODEPAU 2009-es költségvetésének 87,79 százaléka közpénzből, barcelonai forrásokból származott. A SODEPAU elköteleződését a palesztinok harca mellett jelzi az is, hogy az Izraelt apartheid államnak tartó és ellene harcoló palesztin BDS nevű szervezet egyik támogatója is, ennek jegyében tavaly két BDS–petíciót írt alá.

A katalán ACCD ügynökség által finanszírozott egyéb projektek Ciszjordániában és Gázában pedig iszlám politikai kampányokat támogatnak. Pedig a katalán fejlesztési ügynökség kiemelkedő támogatója maga a barcelonai önkormányzat. Előbbi fenntartásához viszonzásképpen az arab világ szervezetei is hozzájárultak, e brossúra szerint 2015-ben összesen 39 533 euróval. Hasonló, iszlámbarát forrásból abban az évben 69 447 euróhoz jutottak a katalán civil szervezetek is.

Az önálló Katalónia ügyének egy másik nagy támogatója a barcelonai ügyvédi kamara (ICAB), amely az ACCD fejlesztési ügynökség költségvetésének 0,7 százalékát dobja össze. Annak ellenére, hogy az ICAB nem civil társulás, annak funkcionáriusait ugyanis közintézmények delegálják. 2014-ben az ugyanez az ICAB 62,900 eurót adományozott a “Defenders of Defenders” számára, ami a palesztin civil szféra megerősítését segíti. Későbbi finanszírozási adatok nem érhetők el.

ISMERŐSEN CSENG AZ “ERŐSZAKMENTES CSELEKVÉS” TERVE

A katalán Nova – Innovációs központ (Social Innovation Center) honlapja szerint 1999-ben alakult. A csoport aktivistái a szociális innováció és erőszakmentes konfliktus-átalakítás hívei. A Nova legfontosabb projektjei közé tartozik a Novact – az erőszakmentes cselekvés nemzetközi intézete. A barcelonai székhelyű Novact látszólag “támogatja a nem erőszakos mozgalmakat”, a változásokért és a társadalmi átalakulásért dolgozik, és “a közel-keleti, európai, latin-amerikai, afrikai és ázsiai konfliktushelyzetekben erőszakmentes beavatkozásokat dolgoz ki.” A Novact számos olyan politikai kampányt támogat, amelyek az Izrael elleni szankciókat sürgetnek és súlyos kijelentéseket tesz – például a Hidden Business oldalán. Itt “Nincs több összetettség Izraellel” címmel azt ígéri a szervezet, hogy bebizonyítja Izrael szerepét az elnyomás különböző rendszereinek kimunkálásában és megvalósításában. A 2015-ös éves jelentésük szerint az ACCD támogatott két Novact-projektet az arab-izraeli konfliktusban: ezek pedig a „Human Rights Defenders in Action: készségek és eszközök a civil társadalom számára, a ciszjordániai jog érvényesítéséért és a palesztin nép békéjééet” (2015-2016-ra 70 000 euró) és a “Békeépítés Katalóniából Palesztinába” (6,360 euró 2014-2016-ra). Az ACCD csak a korábbiakat említi, nevezetesen a “Katalónia Nemzetközi Közszolgálatát”, a Novact helyett kedvezményezett szervezetként.

Egy 2016-os jelentés szerint a fent említett „Human Rights Defenders in Action” projekt valójában a zsidó önrendelkezést támadja Izraelben, azt állítva, hogy ott durva hátrányos megkülönböztetés folyik, ami veszélyezteti a demokráciát. A jelentés hozzáteszi: az izraeliek a békés tüntetők ellen erőszakosan lépnek fel, “korlátozzák és szabályok közé szorítják az emberi jogi szervezetek munkáját” (persze ebben van igazság, de most minket a katalán civilek akciói érdekelnek). Aztán kijelentik azt is, hogy “a Közel-Kelet demokráciája mítosz csupán”, mert szétesik és számos külföldi támogatót veszít az emberi jogok folyamatos megsértése, továbbá a palesztin nép elnyomása miatt. A jelentés arra a következtetésre jut: „figyelemmel kell kísérni a kormányzati együttműködéseket.”

“AZ IZRAELIEK TERRORISTÁK” – ÉRDEKES VÁD EZ EGY SOROS-PROJEKT RÉSZÉRŐL

De ACCD finanszírozású projekt volt a „Békeépítő Katalónia Palesztinában” kampány is, ami az Izrael elleni szankciók hatékonyságáról számol be. A Novact 176 333 eurót kapott az Oxford Research Group (ORG) részéről a “Katonai és Biztonsági Vállalat (PMSC) és Emberi Jogok Megfigyelőközpontja” című projekthez, amely kiterjedt Ciszjordániára, Gázára, Kolumbiára és Irakra. Az ORG egy olyan brit nem kormányzati szervezet, amelyet többek között Norvégia , Németország , Svájc és az EU finanszíroz . A projekt részeként a Novact 2015-ös jelentést tett közzé “A biztonság privatizációja a megszállt palesztin területeken” címmel. A jelentés kimondja, hogy az izraeli kormány az 1948-as megszállás óta rettenetes atrocitásokat követett el és megsértette az emberi jogokat”.

Továbbá, hogy a palesztin népnek az izraeli katonai megszállás ellen irányuló joga nemcsak erkölcsi jog, hanem elismert jog a szokásos nemzetközi jog szerint is.

2017 februárjában katalán NOVACT civil szervezet szervezésében Manal Tamimi és Munther Amira, a cikk elején említett két “népszerű palesztin harcos” a Koordinációs Bizottság (PSCC) konferenciáján mondott beszédet. A Novact éves jelentés végén felsorolt ​​helyi partnerek között is ott találjuk a palesztinbarát szervezeteket, a PSCCát, a PCHR és a Who Profit-ot.. Ez utóbbi szervezetet az egyik élharcosa azoknak a nemzetközi akcióknak, amelyekben izraeli bankok, a biztonsági társaságok és más vállalatok bojkottálását, szabotálását követelik.

A katalánok egyre erősebb szövetségét a palesztin függetlenségi harcosokkal mutatja egy idei politikai memorandum is, amelyet a legtöbb katalán nem kormányzati szervezet – a Paz con Dignidad, a Unadikum, az Al Quds Association, a Novact, a SODEPAU és a SoDePaz – aláírt. A nyilatkozat felszólít “kötelező erejű intézkedésekre” Izrael ellen és a palesztin nép jogainak visszaállítására is.

E rövid áttekintés még nem adhat teljes képet arról, hogy a katalánok függetlenségi mozgalma miért fonódott össze ennyire szorosan a palesztinok harcával. Minden esetere jól láttatja, hogy Soros Györgynek semmi sem szent, ha bosszút akar állni az őt zsidó származása ellenére kártékony személyként megbélyegző és elutasító izraeli kormányzaton.

Forrás: pestisracok.hu / Dzsihádfigyelő

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések