A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Beigazolódhat a tudósok félelme. Megacunami érheti el Európát. 48 óra alatt 40 földrengést észleltek a tenerifei vulkán alatt

40 a Richter skála szerinti 1,5 és 2,7 közötti rengést észleltek a vulkanológusok a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek La Palma szigetén, ahol a Cumbre Vieja vulkán ébredezni látszik.
A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy ha a hatalmas vulkán kitör, akkor az egész hegy belecsúszhat a tengerbe, hatalmas szökőárt elindítva Afrika és Európa irányába.

A legnagyobb földrengést, ami 2,7-es volt szombaton délben észlelték. Ezután vasárnap délben egy 2,6-os földrengés is volt. A harmadik legnagyobb hétfőn délelőtt volt 2,1-es.

María José Blanco, a Kanári-szigeteki Nemzeti Geográfiai Intézet igazgatója elmondta, hogy a szigeten még soha nem volt ilyen, hogy ennyi rengés pattant volna ki 48 óra alatt, ráadásul a rengések természete is egészen más a megszokottnál.

A vulkán legutóbb 1971-ben tört ki.

Forrás: dailystar.co.uk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések