A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Politikusok ellen készülő támadást számoltak fel a finn biztonsági erők

Politikusok ellen készültek támadást végrehajtani ismeretlenek Finnországban, a biztonsági erők tagjainak azonban sikerült megakadályozniuk őket tervük megvalósításában – adta hírül pénteken az Iltalehti nevű finn újság Seppo Kolehmainen országos rendőrparancsnokra hivatkozva.
„Összességében annyit elmondhatok, hogy tudomásunkra jutott egy olyan támadás terve, amelyet politikusok ellen akartak végrehajtani” – mondta Kolehmainen, de semmilyen további részletet nem közölt. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a helyi rendőrség, a központi bűnügyi rendőrség és a biztonsági rendőrség együttes erővel hiúsította meg a tervet.

A finn távirati iroda jelentése szerint Jari Ylitalo, az ország nemzetbiztonsági szolgálatának vezetője nem kívánta kommentálni a tervezett támadásról szóló sajtóértesüléseket. Mindössze annyit közölt, hogy „a biztonsági helyzetet és a lehetséges fenyegetéseket folyamatosan figyelemmel követik” a hatóságok.

A finn parlament biztonsági szolgálata közölte: semmit sem tudnak a meghiúsított támadásról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések