A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kész vége! Meg­adja magát a Lidl

Ma­gyar­or­szá­gon is vissza­vo­nu­lót fúj a német üz­let­lánc, bár friss ka­ta­ló­gu­suk­ban még nincs ke­reszt a görög temp­lom te­te­jén, dol­goz­nak a prob­léma meg­ol­dá­sán.
Hatalmas vihart kavart a németországi Lidl húzása: egyszerűen leretusálta a görög termékeit díszítő Santorini-fotó kék-fehér templomainak keresztjeit. Tegnap megdöbbenve láttuk a Lidl friss akciós újságjában: a botrány ellenére Magyarországon sincs kereszt a görög templomokon…Változás jöhet?

Rögtön elmentünk ellenőrizni, mi van a polcokon, és kiderült: valóban, a görög épületeken nincs rajta a kereszt. Ezek ugyan nem egy az egyben leretusált címkék, mint a felháborító nyugat-európai példák, hanem új grafikával ellátott logók, de egyértelműnek tűnik: az áruházláncnál félnek attól, hogy kereszt legyen a templomokon…
A keresztény Európa több országában nagy ellenállást kiváltó lépést a következő mondattal indokolta a cég kinti illetékese:Óvakodunk a vallásos szimbólumok használatától, mert nem akarjuk semelyik hit követőit elidegeníteni. A cégünk nagy tisztelője a sokféleségnek, ezzel magyarázható a csomagolás dizájnja.”

Nyilván a muszlimoktól félnek, nem a többi felekezettől… A túlzó politikai korrektség azonban visszaütött. A komoly felháborodás miatt az üzletlánc visszakozni kényszerült. „Rendkívül sajnáljuk, ha a legújabb csomagoláson található kép bárki számára sértő volt, és szeretnénk biztosítani a vásárlóinkat, hogy nem volt benne semmilyen szándékosság. A történtek fényében minden beérkezett véleményt megfontolunk a csomagolás újratervezésénél” – idézte a céget a külföldi sajtó.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések