A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tömegbe hajtott egy autós a szélsőjobboldali rendezvényen - sokkoló videó a halálos gázolásról

Egy szélsőjobboldali rendezvény után zavargások törtek ki a Virginia állambeli Charlottesville-ben. Az erőszaknak eddig három áldozata és 35 sérültje van.
Ahogy korábban már írtunk róla, szombaton zavargások törtek ki Charlottesville-ben egy szélsőjobboldali rendezvény után. Az utcai megmozdulásoknak több halálos áldozata és több tucatnyi sérültje van.

Egy valószínűleg szándékos autós gázolásban egy férfi az antirasszista tömegbe hajtott, ahol többeket elgázolt. Egy úton átkelő 32 éves nőt megölt, 19 másik embert pedig megsebesített. Egy szemtanú szerint az autó 60 km/órás sebességgel hajtott a tömegbe.

A gázolás kapcsán a rendőrség egy 20 éves ohioi férfit letartóztatott. A fehér bőrű fiatalember ellen eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés, súlyos testi sértés okozása és cserbenhagyásos gázolás gyanújával.

Az eset kapcsán az FBI vizsgálatot indított, miután Texas állam republikánus szenátora az Igazságügyi Minisztériumnak belföldi terrorakcióról tett bejelentést.

Valaki videóra vette a gázolást


A virginiai városban egy, a tömeget figyelő rendőrségi helikopter lezuhant. A balesetben két rendőr vesztette életét. Charlottesville-ben rendkívüli állapotot hirdettek ki szombaton a szélsőjobboldal rendezvényén kialakult erőszak miatt.

A rendőrség könnygázzal feloszlatta a tömeget, azonban a zavargások folytatódtak. Az erőszakban eddig 35-en sérültek meg.
Donald Trump amerikai elnök közleményben ítélte el a gyűlöletet és az erőszakot. Az elnök részvétét nyilvánította a gázolásban meghalt nő és a helikopterbalesetben meghalt két rendőr hozzátartozóinak.

A charlottesville-i városi tanács tagjai egyhangúlag felhatalmazták a rendőrkapitányt arra, hogy éjszakai kijárási tilalmat rendeljen el a helységben, de a rendőrkapitány egyelőre nem tette ezt meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések