Hirdessen itt

Tizennyolc ország mutatkozik be a Summerfest nemzetközi folklórfesztiválon

Tizennyolc ország, köztük Honduras, Mexikó és Indonézia mutatkozik be a szombaton kezdődő 24. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválon és Népművészeti Vásáron Százhalombattán, Ráckevén és Tökölön - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.
A Summerfest olyan rendezvény, amelyen a nemzetközi néptáncos színtér együttesei számára presztízs megjelenni - hangsúlyozta Szigetvári József fesztiváligazgató a műsorban. Kiemelte: az elmúlt 23 évben mintegy 120 ország csaknem 350 együttese vett részt a fesztiválon, amelyen a kihalófélben lévő népcsoportok, eltűnő kultúrák is megjelennek.

Az augusztus 22-ig zajló folklórfesztiválon idén többek között Baskíria, Brazília, Chile, Costa Rica, Honduras, Indonézia, Kanada, Kína, Kolumbia, Mexikó és Paraguay is bemutatkozik. A programokat a koncertek mellett népi kismesterség-bemutató, népművészeti kirakodóvásár, vásári komédiák, nemzetközi táncház, folkkocsma, kiállítás és tánctanítás is színesíti.

A fesztivál szakmai és CIOFF (Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége) központja Százhalombatta, főbb eseményei a települések között megosztva zajlanak.

(Forrás: MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések