A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendkívüli közleményt adott ki a barcelonai rendőrség! Szörnyű dolgokra derült fény!

Terrortámadás történt Barcelona belvárosában, amikor járókelők közé hajtott egy teherautó. A jármű sofőrje gyalog menekült a helyszínről, majd túszokat ejtett egy étteremben. 
Egyes források két fegyveres támadóról írnak, szemtanúk arról számoltak be, hogy a támadás után lövések is dördültek. A hatóságok arra kérik a helyieket, hogy maradjanak biztonságos helyen. A környéket teljesen lezárták, a bevásárló központokat, házakat teljesen kiürítették, a pályaudvarokat és a metróállomásokat evakuálták.

A Mossos, a katalán rendőrség közleménye szerint  Barcelona központjában nincs túszejtés, senki sincs terroristák fogságában. Korábban ugyanis az terjedt el, hogy egy török vendéglőben több ember esett csapdába, amikor egy vagy két merénylő oda menekült, miután egy furgonnal a Las Ramblas úton az ott sétálók közé hajtott, és 530 méteren keresztül haladt a tömegben.

Hivatalosan megerősítették: 13 halottja és 50 sebesültje van a támadásnak.

A Mossos megerősítette, hogy egy embert őrizetbe vettek, őt terroristaként kezelik.

Friss!

Az El País értesülései szerint a Barcelonából kivezető Diagonal sugárúton elütötték a katalán rendőrség, a Mossos egyik emberét. Az nem derült ki egyelőre,  hogy az eset összefüggésben van-e a Ramblán elkövetett támadássa.
Rendkívüli információk a merénylőről:

Több médium is azt állítja, hogy Dris Oukabir minden bizonnyal észak-afrikai, de rendelkezik a spanyolországi tartózkodásra feljogosító NIE igazolvánnyal. 2012-ben jött ki a Figueres-i börtönből, korábban pedig Marseilles-ben élt.

Ugyanakkor: helyi médiaértesülések szerint egy embert letartóztattak a terrorcselekménnyel összefüggésben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések