A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mindenkit megdöbbentő dolog történt a barcelonai terrortámadás utáni megemlékezésen! Videó!

Egy perces néma főhajtással tisztelegtek a csütörtök esti barcelonai terrortámadás áldozatai előtt Barcelona főterén, a Placa Catalunyán.
A megemlékezést követően az összegyűlt sokaság előbb hosszú tapsban tört ki, majd skandálásba kezdett. “Nem félünk” – üzenték a terroristáknak.

A Guardian beszámolója szerint a téren emlékezők nagyon figyeltek rá, hogy a megemlékezés se nemzeti, se politikai jelleget ne kapjon. De annyira, hogy amikor egy nő egy aprócska spanyol zászlót vett elő, többen is körbevették, hogy azonnal tegye el.

“A nőt ez felzaklatta, de azért engedelmeskedett a kérésnek. Voltak, akik a nemzeti zászlóval akarták kifejezni a nemzeti összetartozást, de a többség szerint ez nem az az alkalom, amikor nacionalista üzeneteket kell megfogalmazni, legyen szó akár spanyol vagy katalán zászló lengetéséről” – mesélte a Guardiannak egy, a megemlékezésen részt vevő brit turista, Gary Fisher.

Fisher elmondása szerint a megemlékezés után a tömeg a Ramblán indult el lassú menetben “felemelő volt. Mindenki nagyon nyugodt és méltóságteli volt”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések