Időjárás:Időjárás

Merkelnek még mindig nem elég! “Sokkal több menekültet elbír Európa!”

Angela Merkel német kancellár 20 ezerről 40 ezerre emelné azon menedékre jogosult embereknek a számát, akiknek a válságtérségekből az Európai Unió (EU) területére történő áttelepítéséről egy ENSZ-program keretében néhány éve döntöttek a tagállamok.
A kancellár – miután megbeszélést folytatott Filippo Grandival, az ENSZ menekültügyi főbiztosával és William Lacy Swinggel, a Nemzetközi Migrációs Szervezetet (IOM) főigazgatójával – úgy fogalmazott, az 500 milliós lakosú unió 40 ezer embert még “el tud viselni”.

Németország természetesen kész kivenni a részét a befogadásból – tette hozzá Merkel.

Az ENSZ néhány évvel ezelőtt terjesztett elő egy betelepítési programot, és ennek keretében az uniós tagállamok 20 ezer szíriai menekült befogadását vállalták. A kancellár bejelentette azt is, hogy Németország jövőre akár 50 millió euróval (15 milliárd forint) is támogathatja az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát (UNHCR) és a IOM-et. Nem múlhat a pénzen a szervezetek munkájának sikere – hangsúlyozta a kancellár, hozzátéve, hogy elsősorban a Líbiából érkező illegális bevándorlók jelentenek nagy kihívást.

A kancellár szólt arról is, hogy nem szeretné, ha a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás kampányára rányomná a bélyegét a “menekült”téma. A menekültpolitikán még bőven van mit dolgozni, a megoldáshoz lépésről-lépésre közeledünk. Líbiában például már most jobb valamivel a helyzet, mint egy évvel ezelőtt, igaz, még mindig nagyon sok a feladat – mondta Merkel.

Filippo Grandi és William Lacy Swing példásnak értékelték Merkel és kormánya “menekült”politikáját… Grandi megköszönte Németországnak, hogy az elmúlt években átvette a vezető szerepet a “menekült”politikában, és segít megoldani a humanitárius válságot. Swing dicséretre méltónak nevezte a német “menekült”politikát, mert az “bátran” úgy döntött, hogy segíti az elmúlt években Európába érkezett “menekülteknek” és migránsoknak.

Külön méltatta Merkel 2015. szeptemberi döntését a Magyarországról érkező “menekültek” beengedéséről. Úgy fogalmazott, nagy benyomást tett rá az a “felelősségvállalás és humánus viselkedés”, amit a kancellár és kormánya tanúsított a migránsokkal szemben. “Németországé a legnagylelkűbb és az egyik legfelelősségteljesebb hozzáállás a menekültpolitikában” – mondta az IOM főigazgatója.

Forrás: hunhir.info
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog