A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ilyen belülről a legkeményebb szuperbunker, ami mindent túlél!

Íme az USA egyik legfontosabb katonai létesítménye.
Colorado Springs közelében található a Cheyenne-hegység. A 2900 méteres gránithegy csendesnek tűnik, ám belsejében egy különleges komplexumot létesítettek még az 1960-as években, a hidegháború idején.

Ez a tökéletesen zárt létesítmény túlél mindent, atombombát, EMP-bombát, biológiai támadást.

Arra tervezték, hogy tegye a dolgát, és a benne élők is tegyék a dolgukat a legeslegrosszabb forgatókönyv esetén is. Az észak-koreai nukleáris fenyegetés kapcsán a nukleáris támadás előrejelzésében is egyre nagyobb szerepe van.
762 méteres 693 ezer tonnás gránitpáncél fedi az itt dolgozókat, a hely biztonságosságát főként ennek köszönheti. A dolgozók a globális felügyeleti rendszerek adatait gyűjtik itt össze és elemzik abból a célból, hogy figyelmeztessék az USA kormányát az esetleges veszélyekre.

Bejárata a Csillagkapuból lehet ismerős. A látogatókat az ellenőrzéskor arra is figyelmeztetik, hogy az őrök adott esetben erőszakot is alkalmazhatnak ellenük. Az alagutak kanyarognak a hegy belsejében, a kanyarok célja az is, hogy az esetleg bejutó nukleáris anyagot kivezesse a déli kijáraton.

Az itt dolgozók hozzászoknak ahhoz, hogy a mélyben dolgoznak, elvágva a külvilágtól. Sok a televíziókészülék, ami azt az illúziót kelti, hogy még sincsenek távol az emberektől. Az eget tanulmányozzák, anélkül, hogy valójában látnák azt. A legrosszabb számukra nem is az, hogy nem látják az eget, hanem az, hogy tudják, hogy ha bármi támadás érné a szeretteiket, nem lehetnek mellettük, itt kell maradniuk, nem segíthetnek rajtuk.
Veszély esetén a 25 tonnás dupla ajtókat bezárják.

Eddig egyszer volt nagyobb riasztás, méghozzá a szeptember 11-i terrortámadás idején. A sok ezer dolgozó közül csak néhány akart hazamenni. Egy közülük annyira kiborult, hogy elküldték a föld alatti kápolnába. Negyed óra múlva kijött, és visszaült a helyére dolgozni.

Az itteniek digitálisan is el vannak zárva a külvilágtól. Egyes rendszereik nem kapcsolódnak a külső hálózatokhoz, ezért tökéletesen biztonságosak.

A többi rendszerben az ún. védekező kiberműveleteket (Defensive cyber operations) alkalmazzák, vagyis azonosítják és semlegesítok azokat a kísérleteket, amelyek az online rendszerekbe próbálnak bejutni. Védelmi rendszerük bizonyítottan jól működik.


Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések