Hirdessen itt

Döbbenet! Halízű paradicsomokra panaszodnak a boltokban! Lehet, hogy genetikailag módosítottak?

Az élelmiszeripar is megszólalt az ügyben. GMO botrány van kirobbanóban?
Lehet, hogy egy újabb komoly élelmiszeripari botrány van kibontakozóban? Nagyon úgy néz ki legalábbis, hogy valami készül. Arról van ugyanis szó, hogy egyre többen panaszkodnak arról az utóbbi időben, hogy egyes paradicsomok konkrétan HAL ízűek.

Eleinte nem vették komolyan az egészet, azonban mikor már tucatszámra érkeztek meg különféle jelentéske, melyek erről számoltak be, elkezdték vizsgálni az ügyet.

A szálak végül egészen az élelmiszeriparig, egyes gyártókig vezettek.

Ugyanis kiderült, hogy ezen paradicsomok nem akármilyen paradicsomok, hanem génmódosított paradicsomok. Ami még riasztóbb. elméletileg nem is lenne szabad forgalomban lenniük, mert egy érdekes kísérlet termékei voltak.

"Salátát készítettünk, és amikor ráharaptam a paradicsomra, kifejezetten halízt éreztem a számban" - meséli egy panaszkodó.

"Azt hittem, becsapnak az érzékszerveim. Nagyon riasztó volt." - ilyen, és ehhez hasonló észrevételek lepték el az internetet, és a különféle fogyasztói fórumokat.

Nos, nagyon sokan, köztük néhány szakember is azt kezdte gyanítani, hogy ezek nem mások, mint genetikailag módosított, azaz GMO paradicsomok lehetnek, melyek valahogy - vagy szándékosan - kerültek ki forgalmazásra.

És itt jön a történet legriasztóbb része: kiderítették, hogy 19991-ben teszteltek egy hasonló dolgot. Akkor a paradicsomokat módosították úgy - az akkori, kezdetleges GMO eljárásokkal - hogy azok sokkal jobban ellenálljanak a hűtésnek és a hideg környezetnek.

Ehhez egy a sarkkörök őshonos halfaj egyik génjét használták fel.

Azonban a kísérlet nem volt sikeres. A paradicsom íze halízű lett, ezért az összes ilyen paradicsomot megsemmisítették: elméletileg. Vagy mégsem? Hogy hazánkba is került-e belőle, azt nem tudni, de Amerikában és egyes hírek szerint a világ több pontjáról érkeznek hasonló panaszok.

Újra indíthatták a kísérletet, amit most az embereken tesztelnek élesben? Vagy valaki annak idején szert tett a különleges paradicsom magjaira, és beszállítóként terjeszteni kezdte?

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések