A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ha ezt is manipulálni fogják... Döbbenetes dologra készülhet a Facebook

A virtuális valóság közelebbre hozásában az objektumkövetés már régóta főszerepet játszik a Facebook fejlesztéseiben. A Facebook a napokban tett szert olyan technológiára, amivel a jövőben képes lehet a videókat élőben manipulálni.
A Facebook a napokban felvásárolt egy körülbelül tíz fős német, Fayteq nevű startup vállalatot, amely egyik szoftvere képes elvenni és hozzáadni dolgokat akár élő videókhoz is – számolt be a Business Insider.

Az innovatív technológia akár valós időben is képes manipulálni a videókat, így elmosva a valóság és a fikció határát – magyarázta Siegfried Vater, a Fayteq egyik befektetője a tech.eu-nak.

A cég bővítményei adattárolás segítségével képesek a videókban egyes objektumokat követni, ezzel együtt elvenni és hozzáadni azokat. Így nemsokára akár azzal találkozhatunk, hogy különböző effekteket jelenhetnek meg akár az élő videókban is - írja a Variety.

A közösségi oldal alapítója, Mark Zuckerberg áprilisban ígérte meg, hogy a kamera lesz a kiterjesztett valóság elsődleges eszköze. Ezzel a valóságot a virtuális világba ültetné át - emlékeztetett a Mashable.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések