A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Váratlan fordulat! Felfüggeszthetik Lengyelország uniós tagságát!

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán nyíltan megfenyegette a varsói kormányt: felfüggeszthetik Lengyelország uniós tagsággal járó jogait, ha tovább halad a sokak által kifogásolt igazságügyi reform.
Az Európai Bizottság fel kell függessze Lengyelország EU-tagsággal járó jogait, ha Varsó tovább folytatja a tervezett igazságügyi reformokat – mondta Jean Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

“Ha a lengyel kormány tovább folyatja a jogállam és az igazságszolgáltatás függetlenségének aláásását, nincs más választásunk, mint életbe léptetni a 7. cikkelyt” – figyelmeztetett az EB elnöke egy szerdai sajtóközleményben.

Szerdán Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke azt mondta, Lengyelországnak 30 napja van választ adni a Bizottság bírói hatalom függetlenségével kapcsolatos aggodalmaira.

“Itt az ideje helyreállítani az alkotmánybíróság függetlenségét, és visszavonni, vagy a lengyel alkotmánnyal és az európai standarddal összhangba hozni a bírói hatalom tervezett átalakítását.” – mondta.

A Bizottság egy hónapot adott Lengyelországnak arra, hogy megfeleljen az uniós elvárásoknak, ellenkező esetben Brüsszel felfüggesztheti Lengyelország szavazati jogát.

Forrás: hidfo.ru

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések