Időjárás:Időjárás

Titkos szoci széfekben lehetnek a Czeglédy Csaba által elcsalt milliárdok

Simon Gábor, az MSZP korábbi elnökhelyettesének titkos osztrák számlái után újabb titkos szocialista széfek bukkantak fel, ezúttal Czeglédy Csaba szocialista politikus és ügyvéd külföldi széfjére derült fény, ezért a Fidesz és a KDNP választ vár arra, hogy hány rejtekhely van, jutott-e lopott pénz a szocialistákhoz, és ha igen, mennyi – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. Hollik szerint az MSZP-s feketekasszák létezésére utalhat, hogy a szocialisták egy emberként zártak össze Czeglédy Csaba mögött. Ismert, az ügyészség indítványozta, hogy Czeglédyék továbbra is előzetesben maradjanak.
A kormánypártok szerint Simon Gábor, az MSZP korábbi elnökhelyettesének titkos számlái után újabb titkos szocialista széfek bukkantak fel. A Fidesz és a KDNP választ vár arra, hogy hány rejtekhely van, jutott-e lopott pénz a szocialistákhoz, és ha igen, mennyi. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: eddig Czeglédy Csaba szocialista politikus és ügyvédje is azt állította, hogy nem tart vagyont külföldön, és széfje sincs, de egy osztrák bírósági határozat igazolja, hogy az övé az a titkos osztrák széf, amiben 10 millió forint értékű aranyat rejtettek el. Úgy tudják még a trezor kulcsát is megtalálták Czeglédy Csabánál, és ő is fizette a titkos széf díját. Megjegyezte: nem ez az első olyan ügy a szocialistáknál, ahol külföldi, titkos rejtekhelyeket alkalmaznak, hiszen Simon Gábor az MSZP korábbi elnök-helyettese is több száz milliót rejtegetett egy külföldi bankszámlán.

Hollik István valószínűsítette, hogy Czeglédy Csabának sem az eddig megtalált osztrák széf az egyetlen titkos rejtekhelye, bűnszervezetével több mint 3 milliárdot csalt el és a pénz nagy része még mindig hiányzik, ez a 10 millió csak csepp lehet a tengerben. A kormánypártok továbbra is  választ várnak arra, hogy hol lehet a pénz többi része, az MSZP és a DK mit tud, hol vannak a Czeglédy Csaba által ellopott pénzek. Kérdezik a szocialistáktól, hány titkos rejtek- hely, titkos széf van, jutott-e az MSZP-nek, a DK-nek az ellopott pénzből, s ha igen, akkor mennyi.

Hollik István Zuschlag János szavait is felidézte, miszerint az MSZP-ben működik egy feketekassza,  felmerül, hogy ebbe a titkos széfben Simon Gábor-féle vagy Czeglédy Csaba-féle titkos pénzek vándoroltak-e. Szerinte ez lehet az oka annak, hogy a szocialisták egy emberként zártak össze Czeglédy Csaba mögött.

Ismert, tegnap a Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta Czeglédy Csabáék előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát azért helyezték előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint egy bonyolult munkaerő-közvetítő bűnszervezet tagjaként hárommilliárdos költségvetési csalásban vett részt.

Hollik István szerint létezhetnek MSZP-s feketekasszák.

Megírtuk azt is, hogy a Czeglédy-ügy kirobbanása után áfabevallásokat daráltak le a Humán Operátor Zrt. szombathelyi székhelyén. A Szombathelyen ledarált és megsemmisített áfabevallásokat a Czeglédy Csaba súlyos büntetőügyében nyomozó adóhatóság lefoglalta, a több száz oldalnyi aprított dokumentumra az Echo Tv Informátor című műsorának stábja bukkant Szombathelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága ezután tanúként hallgatta ki Szarvas Szilvesztert, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettesét az adócsalással gyanúsított MSZP-s politikus és ügyvéd cégénél történt múlt heti iratmegsemmisítéssel kapcsolatban. Szarvas Szilveszter, aki az Echo Tv Informátor című magazinműsorának felelős szerkesztője is átadta azokat a bizonyítékokat a NAV nyomozójának, amelyeket a múlt héten talált a Humán Operátor Zrt. székházánál a kukába dobva.

A NAV nyomozója a tanúkihallgatáson megerősítette, az apróra darált megsemmisített iratok valóban áfabevallások. A papírok lefoglalásáról jegyzőkönyv is készült.

Hollik István a mai sajtótájékoztatón Soros Györgyről is beszélt. Arról, hogy Soros György szerint dezinformációs a kormány plakátkampánya, s rájátszik az antiszemita érzésekre, azt mondta: a magyar kormány és a kormánypártok zérótoleranciát hirdettek az antiszemitizmussal kapcsolatban, semmilyen ilyen megnyilvánulást nem hajlandóak eltűrni, illetve ezeket elítélik. Soros Györggyel nem a zsidó származása a probléma, hanem az, hogy támogatja az illegális bevándorlást, amire a magyar emberek egy népszavazáson is egyértelműen nemet mondtak. Ha Soros György gondolatmenetét követik, akkor szerinte Izrael is antiszemita, hiszen Netanjahu izraeli kormányfő nemrég visszavonatta magyarországi nagykövetük közleményét, s azt is írta, hogy nekik is van problémájuk Soros Györggyel. Hozzátette: Soros György olyan palesztin NGO-szervezeteket támogat, amelyek megkérdőjelezik Izrael létét. Ez nyilvánvalóan nonszensz – fogalmazott, kiemelve: Soros György bármennyire is erőlködik, a kormány az illegális bevándorlás kérdésében nem kíván engedni. Megjegyezte: a nyilatkozatban emellett Soros György ismét bevallotta, hogy több százezer migránst akar betelepíteni Európába.

Arról, hogy ma jár le a civil szervezetek regisztrációs határideje és többen jelezték,  nem kívánnak regisztrálni, azt mondta: mindenkinek be kell tartani a törvényeket, egyetlen civil szervezet sem mentesülhet alóla, csak azért, mert a kormánnyal nem ért egyet. Arra a felvetésre, hogy kötelezettségszegési eljárás indulhat a civiltörvény miatt, közölte: meg fogják védeni álláspontjukat. Vitára mindig is készek voltak az Európai Bizottsággal, de be fogják bizonyítani, hogy a magyar jogszabályok kiállják az alkotmányosság próbáját, s összhangban állnak az uniós szabályokkal is.

Az MSZP-s árnyékkormány névsorát illető kérdésre a kormánypárti politikus úgy reagált: bevett szocialista módszert látni, nem azzal foglalkoznak, hogy a magyar embereknek jövőképet vázoljanak fel, hanem azzal, hogy a hatalmi pozíciókat osszák fel. Éppen ezért tart ott a szocialista párt, ahol – közölte. Arról, hogy várhatóan a Soros-plakátokat is eltávolítják a plakáttörvény életbe lépésével, azt mondta: ez kormányzati hatáskör, de információi szerint a konzultációs utókampány eredetileg is július 15-ig tartott volna, a szenzációhajhász írásoknak semmilyen valóságalapja nincs.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog