Hirdessen itt

Szakértő: Magyarország kiemelten fontos szerepbe került! Európa sorsa múlhat rajtunk!

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a huszonnegyedik órában vagyunk ahhoz, hogy a nemzetállamok nyomására az Európai Unió is változtasson bevándorláspolitikáján és megállítsa az illegális migránsok korlátlan beáramlását.
Bakondi György a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön azt mondta, hogy az európai diplomáciai erőfeszítések célja, hogy megállapodjanak az afrikai országokkal – részben a kibocsátó országokkal, részben a trantzitországokkal. A kulcsszereplő Líbiában azonban nincs olyan stabil kormány, amely – ha megegyezésre jutnak –, be is tudná tartatni a megállapodást.

Hozzátette, ha szükséges, európai erőkkel kell közreműködni a líbiai határőrizetben, megállítva az Európába irányuló tömeges illegális migrációt.

Európa biztonságáról, az illegális migráció megállításáról mindenképpen a nemzetállamoknak kell döntést hozniuk és cselekedniük, a lakosságuk védelmében – jelentette ki.

Bakondi György az M1 műsorában arról beszélt, hogy a nyugat-balkáni országok szokásos éves trieszti csúcstalálkozóján látható volt: megkezdődött egyfajta szemléletváltás Németország, Franciaország és Olaszország bevándorláspolitikájában.

Jelezte, ha a nemzetállamok bevándorláspolitikája megváltozik, az meg fog jelenni az Európai Unió politikájában is, és reményei szerint az EU meghozza azokat a döntéseket, amelyek az európai kontinens, az európai integráció, az európai nemzetállamok védelmében szükségesek.”

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések