A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Svéd lap: Orbán halálos veszélyben – Gettó Feri a forrás

Miután vicceskedtünk a címmel, legyünk olyan komolyak, mint a vezető svéd lap, amely ezzel a címmel írt valóban e veszélyről: 
Nő a fiatalok ellenállása Magyarország vezetőjével szemben

A cikkhez mellékelt fotó (lásd a mellékelt fotót) aláírása: „Gettó Ferenc tiltakozik az ellen, hogy Orbán szétszedi az ország demokráciáját.”

Majd alatta a sikoly: Budapest – „A rohadt Putyin mindent ellop Magyarországról! Putyin mindent ellop!”

Az Oktogonnál vagyunk. Motorzaj, szirénák, káosz.

De ott ül a 28 éves Gettó Ferenc a sátra előtt. Most diplomázott. És dobol saját dobján. Ami olyan, mint egy serpenyő. Zenél és  énekli a tiltakozást Orbán ellen.

Aki egyre tekintélyuralmibban vezeti Magyarországot. Ugyanakkor a fiatalok és a jól képzett fiatal nemzedék az utcán tiltakozik a miniszterelnök ellen. /A svéd újságíró nem tájékozódott eléggé, ugyanis lehetetlen Magyarországon „jól képzett” fiatalokat találni, mert az autokrata rezsim – mint tudjuk a naponta kiadott közleményekből – szétverte az oktatást is./

Ezután jön az „Állítsátok meg Brüsszelt” plakátokon a „Moszkvára” javított „Brüsszel”.

A tudósító belebotlik egy másik 28 évesbe, Barnabas Kadarba. Aki – na, kitalálják, hogy ez a fősodratú nyugati médium is melyik párt talpát fogja nyalni? – a Momentum Mozgalom egyik vezetője.

Ezután jön egy óda a Momentumhoz. Amelyben ilyen mondatrészek is találhatók: „és a Momentum hiszi, hogy meg tudja változtatni Magyarország történelmét és irányultságát”.

Dobolj, dobolj, Gettókánk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések