Időjárás:Időjárás

Soros üzenete és az igazmondás

A „védjük meg Sorost a fasiszta magyaroktól” játékba tegnap szóvivője útján beszállt maga a spekuláns is. Michael Vachon szívszorító levélben idézte fel azt az időt, amikor gazdája a „nácik elől bujkált Budapesten”. Érdekes történet…
„Leszálló sötétség” címen kaptak levelet tegnap a jobb emberek világszerte. Ők egy különleges kaszt tagjai: Soros György barátai és kollégái. Az emaileket a milliárdos spekuláns szóvivője, tanácsadója és jobbkeze, Michael Vachon írta alá, de feladóként Magának a Gazdának neve szerepel. Az ilyen leveleket még a „jobb emberek” is remegő kézzel olvassák el, hát még mi, egyszerű halandók.

Már az írás eleje is baljóslatú: Európa szívében ismét felütötte fejét a gonosz, Magyarországon ugyanis a friss kormánykampány „Európa legsötétebb korszakait” idézi. A bizonyíték: egy Sorost bíráló plakátra valaki azt írta: „büdös zsidó”.

A képet mellékelik, a barna mocsok szinte az ajtókon dörömböl. (Ez ügyben egy apró megjegyzés: a hazai libbal média jelesei igazán fotózhatnának vagy kreálhatnának végre néhány újabb zsidózós plakátot, kissé unalmas, hogy ugyanaz jelenik meg mindenhol.)

Aki eddig nem értette volna, annak – bármennyire is barát és kolléga -, a szájába rágják: a magyar kormány antiszemita kampányt folytat! S ki ellen? Nem úgy általában, maga Soros György ellen! E szent ember ellen, aki – mint a levélben áll – „a holokauszt túlélőjeként, aki a nácik elől bujkált Budapesten, később pedig maga is menekült volt, első kézből tudja, milyen halálos veszélyben lenni”.

S itt most álljunk meg egy pillanatra! Ezt a levelet Soros nyilvánvalóan látta. Szellemileg is friss, hiszen milyen okosakat mondott Brüsszelben. A memóriája viszont a jelek szerint erősen szelektív. Ez persze egy idős embernél bocsánatos bűn. Mindenképp az, ha unokáinak regél, de nem az, ha „világmegváltó” tervei vannak. S végképp nem az, ha az érvrendszerét a fasizmus rettenetére építi fel.

Tehát nézzük, miképp emlékezett vissza Soros a CBS-nek adott interjújában arra, hogy 1944-ben Budapesten „a nácik elől bujkált”. Idézzük a riportot: „Ebben az időben, az ő gazdag és jó kapcsolatokkal rendelkező, budapesti ügyvéd édesapja hamis papírokkal látta el fiát, majd átköltöztette őt egy keresztény férfihoz, hogy ott annak keresztfiaként lakjon. Soros György pedig ezt követően segített a neki szállást adó férfi munkájában is, ami a zsidó vagyonok elkobzásában való részvételt jelentette, miközben magyarországi zsidó polgárok százezreit eljárás alá vonták, vagy éppen deportálták Németországba”.

Steve Kroft sztárújságíró ezután megkérdezte Sorost, hogy nem volt-e nehéz neki ezt pszichésen elviselnie, illetve hogy később érzett-e megbánást azért, mert zsidó honfitársainak a vagyonelkobzásában vett részt? Soros egyértelmű nemmel válaszolt, hozzátéve, hogy ő ezzel pont úgy volt, mint ma a piacokkal, azaz: „Ha nem én, akkor más tette volna meg, tehát semmi értelme nem lett volna annak, hogy ne tegyem meg. Nekem emiatt nem volt bűntudatom”.

A rémkorszakkal kapcsolatban Soros megjegyez még valamit: „Ennek pénzügyi menedzseri karrieremben is nagy jelentősége volt”.

Hát tessék értelmezni…

Az érzelemdús történelemóra után aztán a levélből kiderül, mivel van Sorosnak igazán baja: a magyar migráns-politikával. Az természetesen hazugság, hogy a milliárdos egymillió bevándorlót importálna Európába. Ez csak Orbán Viktor gonosz fantazmagóriája.

A jó Soros szerint ugyanis Európának csak – teljes összhangban az európai mainstream értékekkel – „több százezer, teljesen átvilágított menekültet kellene befogadnia”. Ez kétségkívül a világtörténelem egyik legkreatívabb cáfolata… Ja, és a „teljes átvilágítás”, azaz a migránsok rostlását és osztályzását – hasznot hajtó képességük alapján – nyilván a Soros „ösztönözte” új uniós menekültügyi ügynökség végezné. 

Végezetül a levél megkér mindenkit, hogy vigye hírét a világban annak, ami Magyarországon történik. Ez magának George-nak az óhaja!

Mást én se kérhetek a Kedves Olvasótól.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: