Időjárás:Időjárás

Soros mellett még Alinsky is normálisnak tűnik

Vannak a történelemben dolgok, írja a cikk, amelyre rá lehet mutatni és azt mondani: „ez azután mindent megváltoztatott”. Mint a villamosság, az otthonok vezetékes vízellátása vagy a puskapor.
Azután vannak olyan dolgok, amelyekre úgy lehet rámutatni, hogy azok egyszerűen jobbítják az eredeti tervet. Mint például az üzemanyag-befecskendezés, és így tovább.
Barack Obama Saul Alinskynek a közösség felhergeléséről szóló tanítását fejlesztette tovább, azt helyi szintről nemzeti szintre emelve. Sok Alinsky-tanítvány így is érzi: hogy a helyi agitációt és a dezorganizáló filozófiát nagyobb, országos vagy nemzetközi színpadon kell végrehajtani.
Érdekes, hogy amit ma közösségszervezésnek neveznek, azt Alinksy agitációnak nevezte. De valahogy az agitátor nevet túlságosan negatívnak találták. Miután a ballibek azt tették, amit ők ilyenkor gyakran csinálnak: ne változtasd meg a narratívát, csak a nevet.
A közösségi agitátor így egy varázsütésre közösségi szervező lett. Ki lenne egy közösség megszervezése vagy általában a szervezés ellen? Hát nem azt mondja mindenki gyerekkorunk óta, hogy jobban meg kell szerveződnünk?
Sokan emlegetik manapság Alinskyt és 1971-ben írt könyvét, a „Szabályok radikálisoknak” címűt. Mint amikor Trump ellen tüntettek az anarchisták.
De mostanság esik szét a mozgalom. Alinsky nem hagyta volna jóvá a mai piszkos hippik és álarcot viselő erőszakos banditák egyvelegét. Arra tanított, hogy „a forradalmároknak nem szabad kérkedniük radikalizmusukkal”. Sőt arra tanította őket, hogy vágják le a hajukat normális hosszúságúra, járjanak öltönyben és szivárogjanak be a rendszer belsejébe.
Márpedig az utóbbiak kezdik elveszíteni a befolyásukat az előbbiekkel szemben. De van egy kivétel. „Ez pedig maga az ördög. George Soros.”
Az öltönyben járó Soros az erőszakos forradalmat részesíti előnyben. Szervezete, a „Szövetség a Globális Igazságért” volt a hamburgi G-20 csúcstalálkozón tüntető radikális és vandál „Utasítsd El a Fasizmus” szervezet mögött.
Alinskytől eltérően Soros fütyül rá, ha az egész rendszer porig ég. Azt hiszi ugyanis, hogy irányítani tudja azt a Főnixet, amely abból kikel. Azonban ezúttal tévedhet. Soros évtizedeken át az anarchia veszett kutyáját pórázon tudta tartani, és neki szolgált.
Csakhogy most a póráz elszakadhat. Ha ez megtörténik, a kutya felboríthatja a dolgok megszokott menetét. A történelem tele van olyan démonalkotókkal, akiket saját kreálmányuk fal fel.
Lovas István
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog