Hirdessen itt

Se fogászat, se védőnői szolgálat Tiszasason: fél éve várnak rá a minisztérium miatt

Már csak a minisztériumi engedély hiányzik ahhoz, hogy hosszú idő után újra legyen fogászat és védőnői szolgálat Tiszasason. Igen ám, csakhogy már lassan fél éve várják az engedélyeket.
Védőnői szolgálat már december óta nincs Tiszasason, ráadásul a fogorvosi ügyelet is megszűnt egy ideje.

A fogászati kezelesekért Tiszakürtre kell utazniuk a lakosoknak, ami aránylag közel van, de a helyközi járatok menetrendjének és az átszállásoknak köszönhetően akár fél napig eltarthat az út.

Az önkormányzat éppen ezért saját körzetet szeretne, amelyhez a feltételek is adottak, azonban közel fél éve várják hiába a szakhatóság engedélyét.

- Mi megoldottuk ezt a dolgot egyébként, tehát a tiszaugi rendelő, fogorvosi rendelő intézet alkalmas lenne közegészségügyi szempontból, és talán a tiszaugiak is hozzájárulnának, hogy néhány órát a sasiakat fogadják ott, ebben a rendelőintézetben. Orvost is találtunk a feladatra. Egyedül arra várunk, hogy a megfelelő engedélyeket megkapjuk az Emberi Erőforrások Minisztériumából, március óta - nyilatkozta a HírTV-nek Gyói Gábor polgármester.

A védőnői szolgálat esetében hasonló a helyzet. Az önkormányzat a szomszédos Szelevénnyel közös védőnői körzetben látja a megoldást, de a hatósági határozat megérkezéséig nem tudnak mit tenni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések