A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olyan veszély leselkedik Európára, amire senki nem számít! Rendkívüli figyelmeztetést adott ki Spöttle!

A biztonságpolitikai szakértő szerint pozitívum ugyan, hogy az Iszlám Államot visszaszorították, ám a terrorizmusnak ezzel még nem lesz vége.
Georg Spöttle a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a szíriai béketárgyalások kapcsán felidézte, hogy az ötnapos genfi tárgyalásokon az Aszad-kormányt képviselő különmegbízott is részt vesz, ahogyan Irán is, mely ország szerepe pozitívnak mondható, hiszen igyekszik visszaszorítani a radikális erőket, így érdeke, hogy megerősítsék a síiták pozícióját.

Spöttle egyúttal azt is leszögezte, hogy a jelenlegi tűzszünet a Trump-Putyin találkozó eredménye, ami azért is fontos, mivel a két nagyhatalom egymással szemben álló erőket lát el pénzzel és fegyverrel.

A szakértő szerint Aszadnak kellene visszafoglalnia a hatalmat Szíriában, mivel körülbelül 100 csoport áll szemben egymással az országban, így ha Aszad távozna a hatalomból, akkor olyan vákuum alakulna ki, ami még inkább kinyújtaná a polgárháborút.

Spöttle hozzátette, hogy ezen a héten nem valószínű, hogy megegyezés születik, most inkább az a cél, hogy a törékeny tűzszünetet tartsák és még több diplomáciával megoldást keressenek.

A biztonságpolitikai szakértő ugyanakkor kiemelte azt is, hogy pozitívum, hogy az Iszlám Államot már szinte teljesen visszaszorították.

Az Iszlám Állam számára a területek elvesztése presztízsveszteség; sokkal kevesebb nyugat-európai vagy amerikai fiatal csatlakozik már hozzájuk, és közben sokan megléptek a terrorszervezetből – a titkosszolgálatoknak éppen ez jelent gondot, hiszen az ideológia nem hal meg, és lehetséges, hogy a dzsihádisták újra összeállnak új néven.

“Olyan, mint a tumor, ha szétszélednek, kisebb sejteket alkotnak és tovább mérgezik a világot, a terrorizmusnak ezzel maximálisan soha nem lesz vége” – jelentette ki Georg Spöttle.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések