A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagyon rossz helyzetbe kerülhet Magyarország! Soros ránk állította az emberét!

A milliárdos Soros György egyik megbízható szövetségese, a holland zöldpárti EP-képviselő, Judith Sargentini fogja megírni a magyarországi jogállamiság működését értékelő különjelentést.
A Népszava számolt be arról a hírről, miszerint a képviselő-testület Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának vezetősége kedd este úgy határozott, a zöldpárti Judith Sargentini készíti majd el a magyarországi jogállamiságról szóló különjelentést az Európai Parlament számára.

A 43 éves, bevándorláspárti politikus önként jelentkezett a feladatra, a politikai frakciók koordinátorai pedig örömmel döntöttek mellette, mert „a Zöldeknek eleve járt egy fontos raportőri megbízatás” – írja a lap. A hírek szerint lett volna egy másik jelölt is a feladatra egy brit szocialista képviselő személyében, ő azonban nem mutatott túl nagy lelkesedést a jelentés elkészítése iránt.

Érdekesség, hogy Judith Sargentini neve is ott szerepel a Soros Györgyék által „megbízható szövetségesként” számontartott brüsszeli politikusok listáján, mely tavaly szivárgott ki a Soros-féle Open Society Foundation adatbázisából. A belső dokumentum szerint az amerikai spekuláns 226 politikusnál bír valamilyen befolyással az összesen 751 képviselőt tömörítő EP-ből, ezzel neki van a legnagyobb „frakciója” az Európai Parlamentben.

Nem véletlen tehát, hogy a jelentéktelen zöldpárti képviselő önként jelentkezett a feladatra. Judith Sargentini már egy korábbi Magyarországról szóló EP-vitában is azt sürgette, hogy vegyék el Magyarország szavazati jogát, mivel álláspontja szerint csak így térhet vissza az ország az ő értelmükben vett demokrácia útjára.

Az Európai Parlament a május 17-én elfogadott állásfoglalásban szólította fel a szakbizottságot, hogy készítsék el a hazánkról szóló különjelentést, melyben felkérik a kormányok képviselőiből álló döntéshozó tanácsot az EU-szerződések 7. cikkelyében foglalt eljárás elindítására, mivel az EP szerint veszélyben vannak az unió alapértékei hazánkban.

A javaslat megírása, valamint elfogadása csak egy hosszas egyeztetési folyamat kezdete, melyet csak abban az esetben követnek továbbiak, ha nem lesz eredménye az egyeztetéseknek a magyar kormánnyal.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések