A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Migránsválság a svéd rendőrfőnök szemével! Őszinte gondolatok! Nagy port kavart vele!

Óriási bennem a szégyen. Szégyellem magam, amiért ilyen állami establishmenthez tartozom.”
Lena Matthijs, Alvsborg város rendőrfőnöke pár nappal ezelőtt, július 11-én osztotta meg egy terjedelmes Facebook-posztban a svéd migránshelyzetről alkotott véleményét. Az írásnak óriási visszhangja lett: három nap alatt tizenötezer lájk érkezett rá, és több mint nyolcezren osztották meg.

Az ő írását közöljük:

„Óriási bennem a szégyen. Szégyellem magam, amiért ilyen állami establishmenthez tartozom, amelyik kitoloncol egy 17 éves etióp lányt. Négy évig volt Svédországban, folyékonyan beszéli a nyelvet, épp a középiskolai tanulmányait folytatta. De most mi lesz vele? Szülőhazájában senki nem fogja befogadni.

Kitoloncoljuk az integrálódott gyerekeket, ugyanakkor a Szíriából hazatérő harcosokat befogadjuk, pedig semmi céljuk nincs, csak a pusztítás. Nem deportáljuk a súlyos bűnözőket sem, mert veszélyeztetve lennének, ha hazaküldenénk őket. Senki sem tudja garantálni a biztonságukat, ha földet érnek Addis Ababában, Mogadishuban, vagy Kabulban.

[…]

Olyan fiatalokról beszélünk, akik több millió koronába kerültek a svéd társadalomnak. Pénzbe kerül a szállás, az adminisztráció, pénz kell az ügyvédekre, a szociális munkásokra, a tanárokra. Most pedig arra is költünk, hogy a hatóságok kitoloncolják ezeket az embereket. Két kézzel szórjuk az adófizetők pénzét.

[…]

Svédország pengeélen táncol. Ki mond megálljt, ha túl messze megyünk? A civilek? A politikusok? A szakértők ugyanis már figyelmeztetnek a veszélyre. A menekültügy kezelésén nagyon sok minden múlik.

A fiatalokat meg kell segítenünk, amilyen gyorsan csak lehet – ám a bűnözőknek szigorúbb büntetéssel kell szembenéznie. Ha megszegi a törvényt, meg kell tőle tagadni a lakhatási engedélyét. Súlyos bűncselekmény esetén pedig a menekültstátuszát is fel kellene függeszteni.

Ezeket kellene megcselekedni, hogy büszkén képviselhessem Svédországot.”

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések