A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Merkel mindenkit megdöbbentett! “Európa már nem a régi!”

Merkelnek megváltozott a véleménye Európáról!
Ezt maga a kancellár jelentette be egy észak-németországi rendezvényen.

Angela Merkel kampánybeszédet tartott szombaton az észak-németországi Zingst városában, ahol több témáról is kifejtette a véleményét.

A kancellár a szombati fórumon elmondta, hogy látva azt, hogy a britek elhagyják az uniót, a franciák pedig megválasztották elnöküknek Emmanuel Macront megváltoztatta a véleményét a nemzetközösségről. A politikus leszögezte, hogy megérte küzdeni az erősebb Európáért.

Merkel elmondta, amennyiben a szeptemberi választásokon győzedelmeskedik, akkor tovább fog dolgozni azon, hogy elmélyítse Európa integrációját – írja a Reuters.

“Németország egyik legnagyobb erőssége, hogy az Európai Unió tagja lehet” – fogalmazott Merkel, majd hozzátette, hogy megváltozott a véleménye bizonyos dolgokról azután, hogy egyes uniós tagállamok parlamenti választásai során súlyos vereséget szenvedtek az unióhoz foggal-körömmel ragaszkodó politikusok.

“Máshogy látom a dolgokat nagyon sokakkal egyetemben azután, hogy a britek a kilépés mellett szavaztak. Nem tudtam, mire számítsak a francia és a holland választások során” – mondta a kancellár, aki elismerte, hogy komoly gondok vannak az unióban, ami korántsem megy tökéletesen, Brüsszel pedig szerint túlságosan bürokratikusan működik.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések